Cum setezi RO-ALERT, serviciul care ți-ar putea salva viața în România

Cum setezi RO-ALERT, serviciul care ți-ar putea salva viața în România

Departamentul pentru Situații de Urgență a pus la punct noul serviciu de alerte, așa că ar fi bine să știi cum setezi RO-ALERT.

Testele de funcționare a serviciului RO-ALERT au debutat pe 17 septembrie, în municipiu Onești. În perioada următoare, vor fi anunțate zilnic zone noi în care vor fi făcute astfel de teste.

Pentru a putea primi aceste alerte pe telefon, va trebui să faci câteva setări pe smartphone. Configurarea nu e un proces complex, dar dacă vrei să afli cum setezi RO-ALERT, trebuie să începi de la operatorul tău de telefonie mobilă (excepție fac dispozitivele cu iOS, despre care afli la final de articol)

Cum setezi RO-ALERT pe Digi Mobil

Cei de la Digi Mobil au furnizat o listă cu aproximativ 35 de telefoane care sunt compatibile cu serviciul de alerte, iar aici se regăsesc modele de Samsung, Huawei, Motorola sau Apple, printre altele.

Fiecare dintre mărcile de telefoane pare să aibă un mod diferit de configurare față de celelalte, așa că e imposibil să aplici același ghid pentru Samsung și pentru Motorola, de exemplu.

Cel mai bine e să verifici lista de aici, ca să îți dai seama rapid dacă telefonul tău e compatibil cu alertele din rețeaua Digi Mobil și dacă da, cum ar trebui să îl setezi pentru RO-ALERT.

Cum setezi RO-ALERT în rețeaua Telekom

Telekom are o listă ceva mai mare cu telefoane compatibile cu serviciul RO-ALERT. La fel ca în cazul celor de la Digi, însă, ai parte de pași de configurare mai mult sau mai puțin diferiți.

Diferențele între modele de telefoane ale aceluiași operator sunt uneori inexistente, însă de la un producător la altul, apar schimbări. Astfel, cel mai bine e să verifici lista propusă de operator, ca să vezi exact ce ai de făcut.

Aici găsești lista pe care o oferă Telekom în cazul configurării serviciilor de alerte.

Cum setezi RO-ALERT la Vodafone

Cei de la Vodafone par să fi cooperat mai puțin cu RO-ALERT, cel puțin din câte îți vei da seama de pe pagina desinată operatorului.

Pe pagina oficială a serviciului, accesibilă aici, vei găsi două linkuri ajutătoare dacă ai un telefon pe care folosești o cartelă sau un abonament de la Vodafone. Primul dintre acestea te va trimite către o pagină externă.

Vei fi redirecționat către site-ul Vodafone, care are o secțiune dedicată pentru configurarea telefoanelor. Aceștia îți oferă un meniu facil, din care îți alegi întâi producătorul, apoi modelul telefonului.

Al doilea link conține un document Excel cu ceva mai multe informații despre lista telefoanelor compatibile. Totuși, s-ar putea ca linkul către site-ul operatorului să fie mai mult decât suficient.

Cum îți setezi RO-ALERT în rețeaua Orange

Dacă cei de la Vodafone pare că au preferat să creeze o pagină pe propriul site cu privire la activarea și configurarea serviciului, cei de la Orange îți oferă doar un document Excel, în care găsești telefoanele compatibile și uneori, informații despre configurare.

Aici poți găsi documentul respectiv; n-ar strica ceva mai detaliat decât atât, totuși.

Cum setezi RO-ALERT, dacă ai dispozitiv cu iOS

Pare că serviciile RO-ALERT trebuie configurate în mod diferit dacă ai un produs din gama Apple. Astfel, de pe pagina celor de la RO-ALERT, vei putea merge către o pagină de pe site-ul oficial al celor de la Apple.

Aici, ai parte de un ghid destul de detaliat cu privire la activarea alertelor de urgență. Poți să configurezi atât telefoanele iPhone, cât și Apple Watch-urile. Aici poți accesa pagina RO-ALERT pentru device-urile iOS.

Citește și:
Etichete: