Cum schimbi codul de securitate la iPhone sau îl dezactivezi

Codul de securitate la iPhone este cea mai importantă cale de a-ți proteja datele de pe mobil. Deși poate avea multe forme, este foarte important să știi cum îl schimbi în funcție de nevoie.

Codul de securitate la iPhone reprezintă una dintre cele mai sigure forme de-ați proteja informația de pe smartphone, cu condiția să nu ți-l știe nimeni. Dacă obișnuiești să fii destul de nonșalant cu tastarea respectivului set de cifre, litere sau cifre, litere și simboluri, este recomandabil să-ți faci un obicei din a-l schimba la intervale regulate de timp. Mecanismul este relativ simplu și nu trebuie decât să-ți cunoști vechiul cod.

Chiar și dacă obișnuiești să te autentifici pe mobil prin intermediul Face ID sau Touch ID, acestea sunt metode de autentificare suplimentare. În practică, toate facilitează trecerea peste codul de securitate tradițional. Singurul lucru care s-a schimbat în ultimii ani este posibilitatea utilizării unui cod de șase cifre, implicit dar nu obligatoriu sau a unui cod alfanumeric.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum schimbi codul de securitate la iPhonne, primul gest pe care trebuie să-l faci este să intri în Settings sau Configurări. În funcție de modelul de iPhone pe care îl utilizezi, următoarea secțiunea pe care trebuie să o accesezi este intitulată Face ID și Cod de Acces sau Touch ID și Cod de acces. Fă un tap acolo și tastează-ți codul tău existent. Nu poți să treci de acest pas prin amprentă sau autentificare facială.

Un pic mai jos, pe respectiva listă de opțiuni, găsești un buton intitulat Schimbați codul. Apasă-l, tastează din nou vechiul cod și introdu noul cod de securitate pe care ți-l dorești. Dacă vrei să modifici formatul codului, fă un tap la baza ferestrei în care ar trebui să-l tastezi și optează pentru una din trei opțiuni, cod alfanumeric personalizat, cod numeric personalizat sau cod numeric de 4 cifre. Noul cod va intra în vigoare imediat.

Pentru a-ți dezactiva complet codul de securitate, o practică care nu este recomandabilă, pe aceeași pagină de meniu intitulată Face ID și Cod de Acces sau Touch ID și Cod de Acces, fă un tap pe Dezactivați codul. Vei fi nevoit să tastezi codul vechi. Asta este tot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: