Cum reduci luminozitatea ecranului la iPhone mai mult decât ai crede

Luminozitatea ecranului la iPhone este foarte puternică, iar seara sau pe timp de noapte, te-ar putea afecta negativ mai mult decât ai crede. 

În mod inevitabil, petreci foarte mult timp cu ochii în ecranul telefonului. Tinde să fie imposibil să te abții. Este ultimul lucru pe care pui mâna înainte să te culci și primul lucru pe care îl atingi când te trezești, înainte să dai plapuma de pe ochi. Dependența de smartphone-uri nu se va remedia prea curând, iar gravitatea consecințelor o vom afla peste foarte mulți ani. Până atunci, putem măcar să ne protejăm un pic ochii.

Apple a introdus în iOS de curând o funcție intitulată Night Shift. Am detaliat în trecut acea funcție din Configurări care îți permite să activezi în mod automat, pe timp de seară, o lumină caldă, gălbuie pe ecranul aparatului. Similară ca temperatură cu cea a soarelui la apus, acea lumină te ajută să adormi mai ușor, să fii mai relaxat și să te odihnești în parametri optimi. Din păcate, dacă pornești telefonul pe timp de noapte sau în beznă totală, nici o setare evidentă nu te mai salvează. Chiar și dacă reduci la minim luminozitatea ecranului la iPhone, s-ar putea să-ți strici somnul și să nu mai adormi ușor. iPhone întunecat

Din fericire, există o soluție inclusă în meniul de accesibilitate din Configurări – General a oricărui iDevice. Parametrul intitulat ”Reducere punct de alb”(Reduce White Point) adresează problema luminii prea puternice și-l găsești la Adaptări Afișaj (Display Accommodations). După ce-l activezi, dedesubt ai o bară de care poți să tragi ca să modifici gradul de întunecare.

Pentru a activa rapid opțiunea de reducere a punctului de alb, tot la Accesibilitate, accesează Scurtătură Accesibilitate (Accesibility Shortcut). Bifează ”Reducere punct de alb”. Din acel moment, dacă vei apăsa de trei ori pe butonul Home la iPhone-urile clasice sau pe butonul lateral la iPhone 8 sau iPhone X, vei vedea un meniu prin intermediul căruia poți reduce lumina ecranului într-o secundă. Atinge ”Reducere punct de alb” și ai rezolvat cazul.

Alexandru Puiu
21:00 08.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video