13 iul. 2018 | 18:55

Cum redimensionezi o poză în Windows fără aplicații suplimentare

ACTUALITATE
Cum redimensionezi o poză în Windows fără aplicații suplimentare

În cazul în care vrei să postezi câteva poze pe internet și îți dorești să se încarce mai repede, ar fi bine să înveți cum redimensionezi o poză în Windows.

Dacă postezi pe Facebook, Instagram sau orice altă rețea de socializare, în procesul efectiv de upload, conținutul tău multimedia este redimensionat. Din acest motiv, degeaba urci o imagine de 21 de megapixeli pe Facebook. Când o vei descărca înapoi în telefon sau pe laptop, probabil va avea 2 – 3 megapixeli.

Pe de altă parte, dacă ai un blog sau lucrezi online pe o platformă precum WordPress, fotografiile tale nu sunt redimensionate automat și există riscul ca o pagină web să se încarce mult mai lent din cauza unei imagini de rezoluție prea mare a cărei utilitate reală nu prea există.

În contextul în care majoritatea traficului online este realizat de pe mobil în 2018, orice fotografie mai mare decât Full HD este superfluu. Cu alte cuvinte, respectând raportul de aspect, ar fi bine să nu postezi o poză cu o înălțime mai mare de 1920 de pixeli.

Dacă te întrebi cum redimensionezi o poză în Windows, de cele mai multe ori, vei apela la o aplicație terță. Aproape orice editor foto include astfel de opțiuni de bază. În același timp, dacă vrei doar să redimensionezi o imagine, ar fi aiurea să-ți instalezi un program dedicat în acest scop. Microsoft Paint este suficient.

Microsoft Paint este prezent în orice versiune de Windows și-l găsești cu ușurință în bara de start. Suportă accesarea tuturor tipurilor de fotografii cu care ai putea interacționa, de la JPG la PNG sau TIFF. După ce ai deschis o imagine, în coțul din stânga sus ai buton marcat Resize.

Faci click pe el și întâmpini un meniu cât se poate de prietenos. Acolo poți redimensiona o poză în procente sau în pixeli. Pentru a preveni deformarea, în orice moment, este important să fie bifat Maintain Aspect Ratio. Confirmă modificările cu un click pe OK. Salvează noul fișier cu File – Save as sau, dacă vrei să suprascrii imaginea originală, folosește Save.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele