Cum îți ștergi contul de WhatsApp și ce înseamnă asta

19:55 20.10.2018

Contul de WhatsApp a devenit indispensabil pentru cei mai mulți dintre noi, dar asta nu înseamnă că nu îți dorești ocazional să-l ștergi. Motivele sunt multe, important este să știi cum.

WhatsApp s-ar putea să fie una dintre primele aplicații pe care le instalezi pe un smartphone nou. Indiferent dacă vine vorba de videoconferință, VoIP sau mesaje text, serviciul deținut de Facebook le are pe toate și depinde în proporție de 100% de numărul tău de telefon. Nu poți să activezi un cont de WhatsApp altfel.

Pornind de la această premisă, dacă la un moment dat îți schimbi numărul de telefon, ar fi bine să știi cum îți ștergi contul de WhatsApp asociat vechiului număr. WhatsApp funcționează pe calea internetului, chiar și dacă nu ai o cartelă cu număr în telefon.

Important este să-l fi activat în prealabil și să te asiguri că nu intră nimeni în posesia cartelei cu numărul tău. Doar câteva momente sunt suficiente ca al tău cont să ajungă să fie asociat unui nou dispozitiv.

Indiferent de motivele pentru care ai ajuns să cochetezi cu această opțiune, este bine să știi cum îți ștergi contul de WhatsApp. Procesul este relativ simplu. Intri în aplicația omonimă și intri la secțiunea Setări. Pe iPhone se află în dreapta jos, iar pe Android, în dreapta sus.

Fă un tap pe Cont și optează pentru ultima opțiune de la bază – Ștergere cont. Ți se va cere confirmarea de două ori înaintea ștergerii efective, deci nu trebuie să-ți fie frică de respectivul buton.

În primul rând, trebuie să-ți introduci numărul de telefon pentru a fi eliminat din baza de date WhatsApp. Este însă important de reținut că nu vei mai primi un SMS de confirmare, cum s-a întâmplat la activarea contului. Apeși pe Ștergere cont la baza ecranului și, din nou confirmi că ești sigur de gestul pe care urmează să-l faci.

Din acel moment, toate persoanele cu care aveai conversații deschise vor vedea în fereastra de dialog că nu îți mai pot scrie mesaje, pentru că nu le vei primi. În plus, aplicația WhatsApp de pe mobilul cu pricina va fi resetată complet, toate conversațiile tale vor fi fost șterse definitiv și ai posibilitatea să o reactivezi cu același număr de telefon sau cu altul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI