06 oct. 2018 | 11:55

Cum faci ordine în notițele de pe iPhone dacă ai trecut la iOS 12

VIDEO ACTUALITATE

Am scris foarte multe articole despre aplicații elaborate pentru managementul programărilor și activitiăților, dar, în continuare, mă bazez pe Notițe pe iPhone.

Aplicația nativă de Notițe pe iPhone este una dintre cele mai bine puse la punct din această categorie. În plus, cu fiecare versiune actualizată de iOS, tinde să devină și mai utilă. Nu se mai rezumă de mulți ani doar la găzduirea câtorva rânduri de text.

Acum, îți poți sorta notițele, le poți securiza, le poți atașa poze, tabele sau alte tipuri de date. Nu în ultimul rând, în partea de sus a listei, le poți agăța pe cele mai importante.

Sunt dependent de notițe pe iPhone și este foarte puțin probabil ca acest lucru să se schimbe vreodată.

Din acest motiv, am încercat să învăț toate instrumentele pe care ți le pune la dispoziție. Deși lista opțiunilor este una surprinzător de stufoasă, majoritatea se află la un swipe distanță sau câteva tap-uri.

După ce ai intrat în Notițe sau Notes, dacă faci un tap în stânga sus, poți vedea unde îți sunt găzduite notițele. Implicit, s-ar putea să le găsești pe iCloud, dar nu este exclus să dai peste notițe de pe Gmail, Yahoo sau Outlook.

În același ecran, în dreapta jos, printr-un tap pe Dosar nou, poți crea ”categorii” pentru notițele tale. Astfel, notițele referitoare la rețete le găsești într-un loc, cele despre datorii în alt loc, iar cele în care îți treci planurile de concediu în altă parte.

Pentru a muta o notiță într-un director mai vechi sau într-unul proaspăt creat, fă un swipe cu degetul de la dreapta la stânga peste o notiță, alege icoana mov cu un folder și fă un tap pe directorul de destinație.

Cu un swipe dinspre stânga spre dreapta pe o notiță, o poți fixa în partea de sus a ecranului. Dacă vrei să restricționezi accesul printr-o parolă, Face ID sau Touch ID la o notiță, fă un swipe de la dreapta la stânga și optează pentru un tap pe lăcățel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele