iPhone ar putea fi folosit ca touchpad pentru MacBook-uri

iPhone ar putea fi folosit ca touchpad pentru MacBook-uri

Un nou brevet înregistrat de Apple ne arată că iPhone-urile ar putea deveni touchpad-uri pentru MacBook.

Unul dintre aceste brevete ne arată un smartphone care se atașează laptop-ului, înlocuind clasicul touchpad al laptop-ului. În cazul unui asemenea exemplu, procesarea mișcărilor mouse-ului ar ajunge în sarcina telefonului.

Un al doilea brevet arată cum un iPad ar putea fi folosit ca ecran pentru MacBook. Având în vedere că există carcase cu tastatură în care îți poți monta tableta, o astfel de idee este destul de inutilă. Evident, trebuie să ne reamintim că, din toate brevetele pe care o companie le înregistrează, fie că vorbim de Apple sau despre alte nume, doar o mică parte din idei ajung să se transforme în produse reale.

iphone macbook

Când vine vorba de primul brevet, cel al iPhone-ului folosit ca touchpad, lucrurile ar putea deveni realitate. Conform celor de la appleinsider.com, telefonul în sine ar juca rolul de procesor pentru laptop, acesta din urmă fiind, practic, dependent de cel dintâi.

Zona în care se montează telefonul ridică totuși o serie de întrebări. Aceasta pare să aibă o dimensiune standard, dar telefoanele au dimensiuni diferite și ar fi nevoie ca Apple să se concentreze pe variante speciale de iPhone care să fie integrate în acel spațiu. De asemenea, se pune și problema modului de comunicare între telefon și laptop, dar și a portului Lightning, care ar putea fi integrat în cadrul slotului.

iphone macbook

Astfel de idei sunt revoluționare, dar nu ar avea foarte mult succes pe piață, existând diverse tentative asemănătoare soldate cu eșecul produselor respective. Brevetele ne arată, însă, ce idei el mai vin inginerilor care lucrează la dezvoltarea viitoarelor produse ale unei companii.

Citește și: