Cum dezactivezi sunetul de blocare pe iPhone

Cum dezactivezi sunetul de blocare pe iPhone

Deși este destul de discret, în funcție de mediul în care îți desfășori activitatea, s-ar putea să fii nevoit să înveți cum dezactivezi sunetul de blocare la iPhone.

Ca un mecanism de notificare simplu și eficient, în mod implicit, fiecare iDevice generează un sunet atunci când îl blochezi. Deși nu-i înțeleg foarte bine utilitatea, acela există încă de la primul iPhone și nu s-a schimbat între timp. Există atât pe iPhone sau iPad, cât și pe iPod Touch. Dacă te deranjează însă sau vrei să-l oprești temporar, nu este foarte complicat să înveți cum dezactivezi sunetul de blocare la iPhone.

Dacă ți-ai propus să-ți faci telefonul un pic mai silențios pentru totdeauna, dezactivarea sunetului de blocare reprezintă un pas bun în această direcție. Pentru a-ți atinge scopul, intră în Configurări sau Settings la secțiunea Sound & Haptics sau Sunete și răspuns haptic. Din acest meniu, te interesează butonul intitulat Lock Sound sau Sunet Blocare. Dacă în dreapta lui switch-ul este verde, înseamnă că respectivul sunet este activat. Apasă pe el pentru a-l face alb și pentru a-l dezactiva.

Soluția descrisă mai sus este una pe termen lung, deoarece implică destul de mulți pași. Pe termen scurt, când ești într-o ședință sau participi la o discuție, același sunet de blocare împreună cu toate tonurile de apel ale aparatului pot fi oprite prin intermediul switch-ului fizic de pe lateral.

În colțul din stânga sus al telefonului, dacă apeși pe acel switch, aparatul trece în modul silențios, particularitate confirmată și prin intermediul notificării primite pe ecran în acest sens. Din acel moment, pentru fiecare notificare, mesaj sau apel telefonic, vei avea parte doar de vibrații.

Când ți s-a terminat ședința, apasă pe același buton pentru a-l face să sune când primești un apel și pentru a auzi notificarea descrisă mai sus când îl blochezi.

iPhone-urile de generație mai nouă nu mai au un switch fizic pe margine pentru trecerea în modul silențios. În schimb, ai un clopoțel în Centrul de Control care îndeplinești același scop. Ca urmare, fă un swipe de jos în sus pentru a accesa Control Center din ecranul principal al tabletei și apasă apasă pe clopoțel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: