Cum dezactivezi autocorectarea din tastatură pe iPhone

Orice smartphone cu Android sau iOS vine implicit cu un mecanism menit să te facă mai eficient la tastare. Pentru că nu funcționează tot timpul, s-ar putea să vrei să înveți cum dezactivezi autocorecția la tastatură pe iPhone.

Unii utilizatori de smartphone tastează mai repede pe tastatura virtuală. Alții nu sunt la fel de eficienți. Toți s-au confruntat însă de-a lungul timpului cu problema autocorectarii și a sugestiilor de care nu poți să scapi. S-au făcut virale despre ineficiența autocorectării și s-au scris numeroase glume despre cuvintele neinsipirate care ți-au ajuns în mesajele expediate din greșeală.

Din punct de vedere realist, funcționează din ce în ce mai bine autocorecția la tastatură și sistemul prin care îți sunt generate sugestii în funcție de primele câteva caractere pe care le-ai tastat. Odată cu trecerea timpului, întregul mecanism va deveni și mai eficient. Algoritmi de inteligență artificială deja și-au găsit loc în Gmail și în loc să redactezi manual un răspuns la un email, îți sunt generate câteva variante de răspuns între care poți alege cu un simplu tap.

Trecând însă peste perspectivele optimiste pe care ți le rezervă viitorul, nu este deloc exclus să vrei să afli cum dezactivezi autocorecția la tastatură pe iPhone. Este suficient și să fie la mijloc o chestiune de confort psihologic. Poate vrei să ai un control deplin asupra cuvintelor care îți ies din taste și pe care le expediezi într-un mesaj sau mail.

În acest scop, primul gest pe care trebuie să-l faci este să intri în Settings sau Configurări la secțiunea General. De aici, te interesează Tastatură sau Keyboard. La Tastaturi / Keyboards în partea de sus a ecranului asigură-te că ai limba română. Dacă nu, adaug-o manual și, după ce ai apăsat pe Edit în dreapta sus, pune-o prima în listă. Revino la meniul anterior și debifează Auto-Corectare, Punctuație inteligentă și, eventual, Previzualizare caracter.

În partea de jos a meniului, am defibat și Verificare ortografie împreună cu Anticipare. Acestea din urmă sunt niște setări suplimentare dacă obișnuiești să scrii ocazional în Engleză. Dacă nu, le poți lăsa așa. Toate modificările se aplică în timp real.

Alexandru Puiu
17:30 25.04.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video