02 dec. 2018 | 19:33

Cum dezactivezi apelarea automată la SOS Urgențe pe iPhone

VIDEO ACTUALITATE

În ultimii ani, cei de la Apple au pus tot mai mult accent pe eficientizarea și automatizarea apelurilor la SOS Urgențe. Integrarea serviciului respectiv cu sistemul de operare s-ar putea totuși să te deranjeze.

Utilizatorii de iPhone și de Android au în ultimele versiuni ale sistemelor de operare respective câteva sisteme menite să te ajute să suni rapid la serviciul de urgențe din țara în care te afli. Ideea este una foarte bună, având în vedere că este puțin probabil să știi echivalentul la 112 pentru Italia, Spania, Regatul Unit sau orice altă țară pe care o vizitezi.

Problema mea cu respectiva funcție și probabil motivul pentru care Apple te lasă să o dezactivezi are legătură cu modul în care a fost implementată. Dacă nu ești atent, s-ar putea să o activezi din greșeală și să inițiezi un apel la 112 când te așteți mai puțin. Pe orice iPhone recent, un apel la SOS Urgențe poate fi inițiat prin apăsarea simultană a butoanelor de volum în jos și Power.

Ca referință, pe iPhone 7 sau 7 Plus, foloseai aceeași comandă pentru a-ți reporni telefonul forțat. La iPhone X, dacă vrei să-ți repornești telefonul, trebuie să apeși pe rând pe volum în sus, volum în jos și să ții 10-15 secunde pe power.

Revenind însă la problema din titlu, dacă vrei să știi cum dezactivezi apelarea automată la SOS Urgențe pe iPhone, primul gest pe care trebuie să-l faci este să intri în Settings sau Configurări. Faci un tap pe SOS Urgențe și debifezi primele două opțiuni – Apelare cu butonul lateral și Apelare automată.

Ca referință, chiar și dacă ai trecut prin pașii detaliați mai sus, în continuare poți suna într-o manieră eficientă la 112 sau SOS Urgențe, în funcție de țara în care te afli. Trebuie doar să apeși pe butonul de power de cinci ori într-o succesiune rapidă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele