Cum deblochezi un Mac fără parolă, dar cu Apple Watch

Cum deblochezi un Mac fără parolă, dar cu Apple Watch

Dacă ești prins în ecosistemul celor de la Apple cu un ceas, smartphone și laptop, ar fi păcat să nu știi cum deblochezi un Mac cu Apple Watch.

Într-un mod cât se poate de futurist, când te apropii de al tău Mac sau îi deschizi ecranul, procesul de autentificare poate fi automatizat. Doar prin prisma faptului că ai ceasul Apple Watch la mână, e ca și cum parola a fost tastată automat. În continuare, trebuie să tastezi respectiva parolă după repornirea sistemului, dar având în vedere că în majoritatea timpului îți ții Mac-ul în standby, nu o vei scrie prea des.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum deblochezi un Mac cu Apple Watch, primul lucru de care ai nevoie este un ceas cu watchOS 3.0 sau mai nou. Orice Mac este compatibil cu această opțiune, cu condiția să fie mai nou de mijlocul anului 2013. Sistemul de operare trebuie să fie MacOS Sierra sau mai nou. ID-ul tău Apple trebuie să fie protejat prin algoritmul de autentificare cu doi factori.

Am detaliat în acest tutorial cum activezi respectiva măsură de securitate suplimentară.

Nu vei putea să-ți deblochezi sistemul prin intermediul Apple Watch, dacă nu ai Bluetooth și Wi-Fi active pe MacBook, iMac sau Mac mini. Atât pe ceas, cât și pe Mac trebuie să fii autentificat cu același ID Apple. Pentru a verifica asta pe Mac, intră în System Preferences la secțiunea iCloud. Pe iPhone-ul împerecheat cu Apple Watch, intră în aplicația Apple Watch la General – ID Apple și verifică să fie ID-ul tău. O altă măsură de securitate necesară este prezența unui cod de securitate pe ceas. Pentru a-ți defini unul, intră în aplicația Apple Watch la Cod de acces.

Ultimul pas pe care trebuie să-l întreprinzi pentru ca măsurile de mai sus să-și dovedească utilitatea este să intră în System preferences pe Mac, la secțiunea ”Securitate și Intimitate” și să bifezi ”Permite deblocarea Mac-ului cu Apple Watch-ul personal”. S-ar putea să fii nevoit să-ți tastezi din nou parola aferentă ID-ului tău Apple.

macos-sierra-system-preferences

Citește și: