Cum blochezi reîncărcarea tab-urilor în Google Chrome

Cum blochezi reîncărcarea tab-urilor în Google Chrome

Dacă ai foarte multe tab-uri deschise în Chrome și obișnuiesc să se reîncarce fără nici un fel de intervenție din partea ta, ar fi bine să înveți cum blochezi reîncărcarea tab-urilor.

Google Chrome vine cu o serie stufoasă de funcții utile, de aceea este cel mai popular browser de pe mapamond. Asta nu înseamnă că este perfect. Chiar și opțiuni menite să-ți facă viața mai ușoară s-ar putea să te deranjeze.

În această categorie, intră un mecanism de management al memoriei RAM, din cauza căruia s-ar putea să ți se reîncarce automat tab-urile vechi din browser la fiecare accesare. Este ca și cum tab-ul respectiv a intrat în sleep, s-a salvat adresa web din spate, dar informațiile sunt șterse și trebuie descărcate din nou de pe internet.

Fenomenul descris mai sus se întâmplă mai ales dacă obișnuiești deseori să ai 30-40 de tab-uri deschise în Chrome în același timp. Dintr-un punct de vedere, managementul consumului de memorie RAM într-un browser este benefic, mai ales dacă ai un sistem cu o configurație slabă. Din păcate, browserul Google ignoră cantitatea ta de memorie RAM când aplică acest principiu, iar în cazul tău riscă să fie inutil.

De aceea, s-ar putea să-ți deschizi niște articole în Chrome pentru a le citi când rămâi fără internet, doar pentru a-ți da seama că paginile respective rămân goale când le reaccesezi din cauza tentative eșuate de reîncărcare.

În final, ține de tine dacă te ajută sau nu respectiva funcție din browserul Google. Dacă te-ai decis însă că vrei să știi cum blochezi reîncărcarea tab-urilor în Chrome, soluția este una destul de simplă. În bara de de adresă din Chrome tastează și confirmă cu Enter următorul text:

chrome://flags/#automatic-tab-discarding

Imediat, ar trebui să întâmpini o fereastră în care cuvintele Automatic tab discarding sunt îngălbenite. În partea dreapta vei vedea că este selectat Default. Optează pentru Disabled. Închide și deschide Google Chrome pentru ca modificările să intre în vigoare.

scr Cum blochezi reîncarcarea automată a tab-urilor

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: