Cum arată una dintre cele mai complicate intersecții din Europa

Cum arată una dintre cele mai complicate intersecții din Europa

Sunt intersecții menite să dea bătăi de cap oricărui șofer, cu mai multă sau mai puțină experiență. Odată cu apariția GPS-urilor, misiunea conducătorilor auto a fost ușurată. 

Unul dintre cele mai complicate sensuri giratorii din lume se află în orașul britanic Swindon. Acesta dă zilnic bătăi de cap mai ales șoferilor care sunt în trecere prin Swindon.

Intersecția cu pricina a fost proiectată în 1971 și construită un an mai târziu. Sensul giratoriu este format din cinci giratorii mai mici, grupate în jurul unei insule centrale și a fost proiectat să gestioneze traficul ce se întâlneşte la intersecţia a şase drumuri principale.

[readmore]

În mod îndreptățit, intersecția a fost poreclită “Sensul giratoriu Magic (engl. Magic Roundabout)”. Cu toate acestea, în această intersecție se întâmplă extrem de rar accidente rutiere, întrucât din pricina complexității sensului giratoriu șoferii sunt mult mai prudenți și circulă cu viteză mică.

Un sens giratoriu este unul din mai multe tipuri de intersecții circulare sau intersecții unde traficul este încetinit și intră într-un ocol pe un singur sens în jurul unei insule centrale. Statistic, apariția unui sens giratoriu reduce numărul accidentelor dintr-o zonă cu o treime. Aproxiamativ din giratoriile din lume se găsesc în Franța (peste 30,000 în 2008).

Cel mai complicat sens giratoriu din lume

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: