Cum afli aplicațiile care îți consumă cel mai mult timp pe iPhone

Dacă simți că petreci cea mai mare parte a zilei cu smartphone-ul în mână, ar fi bine să știi principalul vinovat. Soluția implică să înveți cum afli aplicațiile care îți consumă cel mai mult timp pe iPhone.

Smartphone-ul este principalul viciu al secolului 21. S-au scris numeroase articole pe marginea acestui subiect, s-au efectuat numeroase studii și vom mai vedea stastici îngrijorătoare care tratează același subiect. Rețelele de socializare, aplicațiile de chat sau jocurile de pe mobil sunt doar câteva din opțiunile care te motivează să nu-ți lași telefonul din mână.

Smartphone-urile reprezintă gadgeturile care au reușit să desființeze aproape complet categoria tabletelor din piață. Tot din cauza acestor calculatoare de buzunar modernizate, numărul celor care își cumpără laptopuri noi sau desktopuri în 2018 a scăzut într-un ritm alarmant. Dacă obișnuiai în treccut să folosești tablete pentru a citi o carte sau pentru a te uita la un film, faci același lucru pe ecranul generos al smartphone-ului din buzunar. Prezența un laptop în ghiozdan se justifica pentru editarea de documente sau pentru a redacta un email stufos. Telefonul se pretează de minune și în aceste situații.

În cazul în care simți că petreci prea mult timp pe telefon, ar fi bine să înveți cum afli aplicațiile care îți consumă cel mai mult timp pe iPhone. Soluția este similară cu primul pas de la alcoolicii anonimi. Înainte să rezolvi problema, trebuie să conștientizezi că ea există. Cea mai bună soluție pentru a-ți atinge acest scop implică să cunoști exact cât timp petreci în fiecare aplicație de pe telefon. Care sunt aplicațiile care îți consumă cea mai multă energie pe mobil și care este programul care stă cel mai mult pe ecranul de la smartphone.

În acest scop, intră în Settings sau Configurări la secțiunea Baterie. Mai jos, vei vedea imediat, în procente de baterie, ce aplicații îți risipesc cea mai multă energie. Dacă faci un singur tap pe oricare din aplicații, vei vedea în ore și minute cât a stat fiecare aplicație pe ecran și cât timp a rulat în fundal. Informațiile obținute în acest fel s-ar putea să te uimească.

Alexandru Puiu
19:35 10.06.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video