Cum activezi modul Guest pe Android și la ce ajută „musafirul” pe telefon

Utilizatorul Guest pe Android îți face viața mai ușoară dacă obișnuiești să pasezi telefonul personal unui prieten sau membru al familiei. Trebuie doar să înveți cum îl activezi.

De la Android 5.0 Lollipop, cei de la Google au implementat în sistemul de operare pentru mobile utilizatorul Guest sau Musafir. Deși au trecut mulți ani de atunci și funcția nu fost eliminată între timp, prea puțini posesori de mobile obișnuiesc să profite de ea sau înțeleg exact la ce te ajută. În principiu, îți oferă un grad sporit de confort psihologic în momentul în care oferi telefonul unui prieten pe parcursul câtorva minute sau chiar și câteva ore.

Utilizatorul Guest există pe majoritatea telefoanelor cu Android. Trebuie doar activat. În funcție de versiunea sistemului de operare pe care o ai instalată pe telefon, procesul s-ar putea să varieze un pic. În orice caz, la final, după ce l-ai activat, persoana care îți va folosi telefonul va avea parte de câteva restricții. Nu-ți va putea vedea istoricul apelurilor efectuate sau primite. Nu va avea acces la pozele tale și nici nu-ți va putea citi SMS-urile sau email-urile. După ce ai dezactivat utilizatorul Guest, toate fotografiile tale vor fi la locul lor, la fel și apelurile, mesajele sau emailurile.

Pe telefoanele cu o versiune curată de Android, precum Nexus sau Pixel, utilizatorul Guest figurează în Settings sau Setări la Users and Accounts sau Utilizatori și Conturi. Apasă pe Guest și, eventual, definește o parolă de securitate pentru a dezactiva respectivul utilizator când ai nevoie.

În cazul celorlalte telefoane cu Android, modul Guest sau Vizitator poate fi activat din Settings sau Setării la Privacy sau Securitate. Bifează Mod Vizitator și confirmă că înțelegi schimbările care se vor petrece după ce ai apăsat pe Ok. Apăsă pe Introduceți parolă și definește-ți un cod PIN pentru dezactivarea modului Vizitator. După ce ai învățat cum activezi Guest pe Android, vei oferi fără emoții smartphone-ul unei persoane care vrea să dea un telefon sau să caute ceva rapid pe internet.

Citește și: