Acest cub Rubik te învață să devii maestru la rezolvarea lui

Acest cub Rubik te învață să devii maestru la rezolvarea lui

Cubul Rubik este o jucărie magică inventată în urmă cu mai bine de 40 de ani. După tot acest timp, cineva a decis să o transforme într-un dispozitiv smart.

Prima versiune a unui cub Rubik a fost dezvăluită publicului larg în 1974. De atunci și până acum, am întâlnit numeroase iterații ale conceptului, una mai interesantă decât alta. L-am văzut în alte forme decât cub, l-am văzut mai mic, mai mare și cu nuanțe mai mult sau mai puțin ciudate. Toate modelele anterioare s-au rezumat însă la un mecanism foarte apropiat de varianta originală.

Un grup de ingineri pasionați de clasica jucărie a decis să-l reinventeze pentru publicul pasionat de instrumente smart. Rezultatul poartă numele de GoCube și se anunță a fi unul foarte interesant, mai ales că și-a depășit cu brio bugetul de finanțare de pe Kickstarter.

Ar fi avut nevoie de 25.000 de dolari pentru a se transforma într-un produs de serie, de până la momentul redactării acestui material, a strâns aproape 400.000 de dolari.

În privința funcționalității adiționale, cubul Rubik dotat cu Bluetooth te va ajuta să fii mult mai bun în rezolvarea lui. Prin intermediul aplicației de smartphone, vei vedea în permanență cât de departe ești de a-l rezolva.

Pentru că vei primi sfaturi în timp real corelate cu poziția exactă în care se află piesele din GoCube, vei învăța o serie de trucuri pentru a-l soluționa mai eficient. Când te simți foarte bun, poți intra într-un clasament alături de prietenii tăi și te poți înscrie la diverse campionate.

[readmore]

GoCube va putea fi achizițioant în două variante foarte similare din punct de vedere vizual, dar cu mici diferențe tehnologice. GoCube Edge este versiunea un pic mai scumpă și include un sistem de monitorizare a mișcărilor de până la 0,001 secunde, comparativ cu cele 0,25 secunde aferente modelului standard.

În plus, Edge știe să-ți înregistreze până și viteza rotației, iar statisticile obținute de tine pot fi salvate offline. Prețul pentru GoCube este de 59 de dolari pe Kickstarter, în timp ce GoCube Edge sare până la 79 de dolari. Primele unități ar trebui să fie livrate în luna martie a anului viitor.

Citește și: