27 sept. 2018 | 11:17

Cum trec copiii peste restricțiile de pe iPhone sau iPad

ACTUALITATE
Cum trec copiii peste restricțiile de pe iPhone sau iPad

Copiii au foarte mult timp liber să experimenteze combinat cu o afinitate deosebită pentru tehnologie. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că au trecut peste restricțiile de timp introduse în iOS.

Posesorii de iDevice-uri au avut din totdeauna la dispoziție o serie de unelte dedicate la care puteau apela pentru restricționarea accesului copiilor la divertisment pe mobil. Pe cele mai multe dintre ele le-am detaliat de-a lungul anilor într-o varietate mare de tutoriale. În iOS 12 însă, au beneficiat de un upgrade important de flexibilitate și utilitate.

Noul iOS lansat în urmă cu aproape două săptămâni nu este neapărat revoluționar din prisma schimbărilor de interfață sau de funcționalitate. În schimb, este semnificativ mai sprinten pe terminalele vechi și, nu în utlimul rând, vine la pachet cu Screen Time sau Timp de Utilizare. Este vorba de o locație centralizată din meniul de configurare al aparatului care facilitează cuantificarea timpului petrecut cu ochii în ecran, în jocuri, pe rețele de socializare, YouTube sau navigând pe internet.

Din același Screen Time, poți defini restricții de timp pentru utilizarea anumitor categorii de aplicații. Din păcate pentru părinții care au încercat să profite de ele, se pare că sunt destul de ușor de înșelat. Conform acestei postări pe Reddit, un copil a descoperit o soluție relativ simplă pentru a ignora cu brio noile restricții de timp din iOS 12.

Din câte se pare, cu băiat de 7 ani a reușit să se joace un pic mai mult decât ar fi trebuit după ce a făcut o descoperire interesantă. Micuțul și-a dat seama că restricțiile se aplică doar pe aplicațiile pe care le ai instalate în momentul în care ai început să folosești tableta sau telefonul. Dacă ștergi una dintre aplicațiile tale preferate doar pentru a o reinstala în secunda doi din AppStore, restricția se resetează și o oră de gaming se poate transforma cu ușurință în două, trei sau mai multe.

Dacă ești în poziția de părinte și vrei să eviți astfel de tertipuri, există o soluție foarte simplă la care poți apela. Din secțiunea de restricții a telefonului, din Configurări – General, dezactivează posibilitatea instalării de aplicații noi pe dispozitiv. În engleză, bifa cu pricina este însoțită de textul Install Apps și trebuie debifată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele