Cod galben de ploi și furtună în București: cât durează avertizarea meteorologilor

Cod galben de ploi și furtună în București: cât durează avertizarea meteorologilor
Sursa foto: Captură Youtube

Meteorologii au venit cu un avertisment cât se poate de serios pentru vremea din capitală. Se anunță cod galben de ploi și furtună cu descărcări electrice. Ca de fiecare dată, acestea vor îngreuna semnificativ traficul.

La fel ca în multe alte zone din țară, vremea în capitală se anunță a fi surprinzător de instabilă pentru această perioadă. Deși nu este prima oară când va ploua foarte mult în capitală, este mai evident ca niciodată faptul că încălzirea globală s-a reflectat într-o vreme neobișnuit de ploioasă pentru această perioadă a anului, cu descărcări electrice și, pe alocuri, furtună.

Meteorologii au anunțat cod galben de furtună în capitală, cel puțin pentru prima parte a zilei de azi, joi, 21 iunie 2018. Anunțul provine de la ANM – Administrația Națională de Meteorologie, iar potențialele consecințe sunt destul de grave. În funcție de zona în care îți desfășori activitatea în București, s-ar putea să ai parte de cantități foarte mari de apă pe metru pătrat.

Conform estimărilor emise de ANM, aversele s-ar putea reflecta în 15 – 20 litri pe metru pătrat. O asemenea cantitate de apă combinată cu avertizarea de cod galben pentru furtuni indică condițiile prielnice pentru a nu ieși din casă, cel puțin în prima parte a zilei. Nu vor lipsi descărcările electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Grindina de mici dimensiuni este ingredientul care va îngreuna și mai mult decât de obicei traficul în capitala României pe parcursul zilei de astăzi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM. Acest detaliu este foarte important, deoarece probabilitatea să fie eronate este mult mai mică. Ideal ar fi să pui foarte bine în balanța importanța evenimentelor pe care le aveai programate pentru prima parte a zilei și să te gândești dacă nu pot fi amânate sau anulate.