Chrome 64 vine cu beneficii majore, ca să te enervezi mai puțin pe internet

Chrome 64 vine cu beneficii majore, ca să te enervezi mai puțin pe internet

După câteva versiuni beta, Chrome 64 s-a lansat de curând pentru Mac, Windows și Linux, iar această variantă vine la pachet cu o serie de părți bune.

Au trecut deja câteva luni de când am detaliat pentru prima oară funcții revoluționare ce ar urma să fie introduse în Chrome 64. Noul browser este acum disponibil tuturor curioșilor, indiferent de platformă. Cel mai important detaliu care a fost punctat de cei de la Google ține de anularea posibilelor efecte ale Meltdown și Spectre, vulnerabilitățile de procesor care au făcut înconjurul lumii în ultimele săptămâni.

Trecând peste o serie de detalii tehnice care sunt menite să facă viața mai ușoară dezvoltatorilor de site-uri și aplicații web, utilizatorii obișnuiți vor avea cel mai mult de profitat în urma upgrade-ului la Chrome 64. Singura problemă ține de faptul că remedierea găurilor de securitate Spectre și Meltdown s-ar putea reflecta într-o scădere a performanței pentru anumiți utilizatori în anumite scenarii. Oficialii gigantului din Mountain View au promis că acel efect negativ va fi micșorat în versiunile ulterioare ale browserului.

Chrome 64 include nativ un pop-up blocker suprinzător de eficient. Acesta ar trebui să te scape de stresul reclamelor agresive mascate în butoane de download, play sau altceva pe care le găsești în fiecare colț al internetului. Redirecționările malițioase vor fi de asemenea blocate nativ în noul browser de internet, până în momentul în care interacționezi cu ele de bună voie.

Cea mai mare bucurie a mea legată de noul Chrome are legătură cu posibilitatea treceri pe modul silențios a unor întregi domenii. Astfel, dacă ai avut experiențe neplăcute cu site-uri care te-au stresat cu reclame încărcate de sunete stridente, poți face click în stânga sus, lângă adresa web, pentru a vedea permisiunile aferente site-ului. Acolo vei putea opta ca un site să nu-ți poată reda sunete niciodată. Există și o bifă generală pentru a nu permite niciunui site deschis în Chrome să aibă sunet.

Dacă ai hardware-ul necesar, Chrome 64 suportă redarea de conținut video în HDR pe Windows 10. Noua variantă de Chrome sosește în zilele următoare și pe Android, dacă l-ai primit deja sub formă de update.

Citește și: