Cerințele de sistem pentru Battlefield 5 te invită la upgrade

Cerințele de sistem pentru Battlefield 5 te invită la upgrade

Mai sunt doar câteva săptămâni până la lansarea Battlefield 5, iar EA și DICE au făcut publice cerințele de sistem pentru noul joc din serie.

În cazul în care plănuiai să te joci iminentul Battlefield 5 pe PC, în loc de PlayStation 4 sau Xbox One, te vei bucura să afli că dezvoltatorul noului titlu a făcut publice cerințele de sistem minime și recomandate. Având în vedere cât de bine arăta jocul din trailer, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că pretențiile pe partea de performanță nu sunt chiar mici. Chiar și așa, având în vedere că mai sunt câteva 13 zile până la lansarea oficială, ai un pic de timp pentru a te arunca la achiziția unei noi plăci video.

Dacă vrei să te joci Battlefield 5 cu detalii minime în condiții decente, ai nevoie de un sistem cu Windows 8.1 sau Windows 10 pe 64 de biți. Procesorul trebuie să fie măcar un Intel Core i5 6600K sau AMD FX-8350 cu 8GB RAM. Placa video menționată este o NVIDIA GeForce GTX 1050 sau GTX 660. În cazul în care ești fan AMD, ai nevoie de un AMD Radeon RX 560 sau Radeon HD 7850 cu 2GB de memorie dedicată. Spațiul de stocare necesar la instalare este de 50GB.

Pentru o experiență de gaming pe PC mai apropiată de cea pe care ți-o va oferi o consolă de top, ai nevoie de cel puțin un Intel Core i7 – 4790 sau AMD Ryzen 3 1300X cu 12GB RAM. Pe partea de procesare video, îți trebuie o NVDIA GeForce GTX 1060 cu 6GB RAM sau un AMD Radeon RX 580 cu 8GB RAM.

Battlefield 5 este programat pentru lansare pe 20 noiembrie pe trei platforme, PC-uri cu Windows 8.1 sau Windows 10, Xbox One și PlayStation 4. Având în vedere cerințele de mai sus, o consolă este o investiție mai bună decât un PC, dacă vrei să te bucuri de el la detalii maxime.