22 feb. 2018 | 09:40

Cele mai subțiri telefoane vor avea SIM în procesor

ACTUALITATE
Cele mai subțiri telefoane vor avea SIM în procesor

În fuga după cele mai subțiri smartphone-uri, creatorii de hardware devin din ce în ce mai creativi. Din acest motiv, vom ajunge să vedem carte SIM integrate în chipset-uri de mobile.

În ultimii ani, superlativele absolute au devenit din ce în ce mai importante când vine vorba de promovarea unui terminal nou. Pe de o parte, există cei care încearcă să iasă pe piață cu cele mai subțiri smartphone-uri. La polul opus, există amatorii de autonomie sporită care integrează baterii generoase în dispozitive. Indiferent de direcția care te încântă mai mult, este destul de trist când astfel de avansuri tehnologice sunt realizate prin eliminarea unor particularități precum mufa de căști.

În altă ordine de idei însă, nu am avut până acum de suferit din cauza reducerii exponențiale a dimensiunii cartelelor SIM. La ora actuală, cele mai populare sunt cartelele nanoSIM, dar pe viitor, modulul de autentificare în rețeaua mobilă are mari șanse să fie integrat în creierul telefonului. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, proiectul celor de la ARM este de a integra pe o singură pastilă de siliciu atât modemul de comunicații și procesorul, cât și o componentă intitulată iSIM.

Aceasta din urmă va îndeplini același rol precum un SIM normal, dar nu va mai fi detașabilă.

[readmore]

După cum era de așteptat, cei de la ARM au atras atenția asupra faptului că această rețetă futuristă și-ar putea găsi locul în multe alte echipamente, nu doar telefoane mobile. Cum cel mai nou Apple Watch are la interior un eSIM nedetașabil pentru a fi înregistrat în rețea de către operatori, multe alte echipamente purtabile și gadgeturi din familia Internetul Lucrurilor, ar putea profita de propunerea ARM.

Cu cât se va materializa mai repede acest proiect, cu atât vom avea mai repede telefoane mai subțiri și, eventual, mai arătoase. Rămâne să vedem care vor fi producătorii de gadgeturi care vor opta primii pentru integrarea cartelelor SIM în chipset-uri.
arm_chip_sim

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele