Cel mai mic telefon cu 4G și senzor de amprentă rezistă la trânte

Cel mai mic telefon cu 4G și senzor de amprentă rezistă la trânte

Dacă visezi de mult timp la un smartphone micuț și discret fără nici un compromis pe partea de funcționalitate, noul Unihertz Atom s-ar putea să bifeze toate beneficiile pe care le ai pe listă.

Într-o perioadă în care panourile la telefon devin din ce în ce mai mari, iar marginile panourilor din ce în ce mai discrete, există în continuare producători care încearcă să facă ceva diferit. Unihertz Atom este un astfel de proiect care încearcă să se materializeze printr-o campanie de finanțare pe Kickstarter.

Departe de a fi spectaculos în materie de design, gadgetul arată bine și este cât se poate de andurant. Cel mai probabil, îți va sări însă în ochi prin prisma dimensiunilor ultra compacte. Având în vedere câte chinezării apar pe piață în fiecare zi, este dificil să te mai arunci la un superlativ absolut în descriere. Cu toate acestea, Unihertz Atom ar putea fi cel mai mic telefon cu 4G.

Atom este creat de aceeași echipă care în urmă cu aproximativ un an își încerca norocul cu un alt terminal de dimensiuni reduse, Jelly. Dacă cineva avea emoții în privința interesului pentru telefoane mici, poate sta liniștit. Noul Unihertz Atom și-a depășit de 14 ori bugetul necesar materializării. Avea nevoie de 50.000 de dolari pentru producția în serie și se apropie cu pași repezi de 700.000 de dolari cu 33 de zile rămase.

Unihertz Atom compatibilitate

În privința specificațiilor, la un preț de achiziție de 300 de dolari, te bucuri de un ecran de 2,45 inci cu o rezoluție nativă de 240 x 432 de pixeli, cu 4GB RAM și Android Oreo. Are o cameră principală de 16 megapixeli și una frontală de 8 megapixeli. Încărcarea se face prin USB Type-C, dar include până și NFC pentru efectuarea de plăți. Din ecuație, nu lipsește un senzor de amprentă ascuns sub ecran.

Telefonul certificat IP68 rezistă foarte bine la apă și praf, iar cei de la Unihertz sunt optimiști că micuțul poate filma sub apă. Include până și un port standard de căști de 3,5mm, o raritate în secolul în care trăim.