Cea mai scumpă tastatură mecanică are preț de iPhone Xs Max

Este posibil să știi că prețul pentru o tastatură mecanică este departe de a fi mic. Nu cred că se așteaptă însă nimeni să ajungi să plătești pe un periferic aceeași valoare pe care ai investi-o într-un iPhone Xs Max.

Tastaturile mecanice nu au fost niciodată ieftine și este puțin probabil să devină vreodată, din cauza procesului de fabricație destul de complicat din spate. Chiar și în acest condiții, nu te aștepți ca prețul de achiziție să atingă un prag mai mare de 100 sau 200 de dolari. Nici măcar nu contează dacă provin de la un producător de renume precum Logitech sau Razer.

Un producător mai puțin cunoscut de periferice speră să te convingă să investești nu mai puțin de 1000 de dolari într-o tastatură mecanică. Rama Works este compania din spatele noii tastaturi intitulate KOYU.

Rama Works este un producător mic de tastaturi din Australia care pune accent pe materialele folosite și pe precizia procesului de fabricație. Compania are deja o vechime destul de mare când vine vorba de producția unor tastaturi high end, dar nu au atins niciodată în trecut cifra la care se comercializează KOYU.

Conform descrierii oficiale, aceasta este este o tastatură mecanică în proporție de 65%, iar valoarea ei este dată de materialul predominant folosit la construcție. Acesta din urmă îi conferă greutatea și, implicit, stabilitatea. Cea mai scumpă versiune este făcută din alamă și are o greutate totală de 4,4 kilograme. Există și o greutate adițională pe care o poți cumpăra separat pentru a-i crește valoarea totală până la 5,2 kilograme.

Dacă ți se pare prețul prea mare, ai posibilitatea să optezi pentru un model din aluminiu care va costa doar 360 de dolari. O combinație între aluminiu și alamă se reflectă într-o achiziție de 800 de dolari. Partea cea mai interesantă a întregii ecuații constă în faptul că, la cifra de 1000 de dolari, trebuie să mai adaugi 100 – 200 de dolari pentru tastele efective și switch-urile din spate. Prețul acoperă doar construcția de tip cadru și placa de circuite sau PCB din spate. Pentru mai multe detalii și o eventuală comandă, poți intra pe site-ul Rama Works.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: