Cum afli ce versiune de Android ai prin câțiva pași simpli
Cea mai mare problemă a platformei creată de Google pentru mobile rămâne fragmentarea. Înainte să te superi însă că nu ai primit de mult timp o actualizare, e bine să înveți cum știi ce versiune de Android ai.
Distribuția platformei Android și mai ales a actualizărilor oferite de Google rămâne cel mai mare handicap al celor care refuză să folosească un smartphone Apple. Cu foarte mici excepți, majoritatea producătorilor de mobile îți servesc o nouă versiune de Android după șase luni sau chiar și un an de când a fost lansată de către gigantul din Mountain View.
Indiferent cât de târziu, cei care primesc însă un update se pot considera norocoși. De cele mai multe ori, rămâi cu varianta de Android cu care ai cumpărat telefonul. Situația este destul de supărătoare, mai ales pentru posesorii de terminale mainstream și entry level. Când ajungi să dai peste 2000 de lei pe un telefon, poți fi un pic mai optimist din această privință.
Cea mai mare problemă derivată din lipsa update-urilor iese la iveală când încerci să rezolvi o problemă. De exemplu, vrei să activezi redirecționarea apelurilor. Cauți un tutorial pe Google sau YouTube pe marginea subiectului. Din păcate, soluția oferită pe ecran este pentru o altă versiune de Android decât cea pe care o ai instalată pe mobil.
Cel mai bine, când cauți o soluție online la o problemă cu terminalul tău Android, ar fi bine să menționezi și versiunea de Android, în varianta numerică sau cea de desert. Pentru a o afla, intră la Setări sau Settings și fă un tap pe ultima opțiune din partea de jos – Sistem. Din nou, optează pentru ultima funcție de la baza listei – Despre telefon. Fii atent la cuvintele Versiune Android la centrul ecranului.
Dacă ai 8.0 sau 8.1 rulezi Android Oreo. Dacă figurează o asociere de cifre de genul 7.1.1, terminalul tău are instalat Android Nougat. Cele mai actuale au instalat Android 9.0 Pie.