30 apr. 2018 | 16:23

Cinci motive pentru care trebuie să renunți la carcasa de pe telefon

ACTUALITATE
Cinci motive pentru care trebuie să renunți la carcasa de pe telefon
Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Husele și carcasele îți protejează telefonul de zgârieturi sau lovituri, dar îl afectează în alte moduri. Unele carcase sunt chiar nocive și reduc performanțele telefonului.

După ce ți-ai luat un telefon nou, cu siguranță următoarea achiziție este o husă sau o carcasă care să-l protejeze pentru că ai dat o căruță de bani pe el și ții atât de mult la el, încât te temi pentru siguranța lui și atunci când ia contact cu aerul. Sigur, exagerez puțin, dar e bine să știi că husele nu sunt chiar atât de benefice precum ai crede.

Iată cinci motive care ar trebui să te determine să renunți definitiv la orice husă sau carcasă.

Acoperă designul oricărui telefon

Producătorii petrec luni sau ani de zile pentru a concepe un anumit design care să fie în echilibru cu preferințele tale de consumator, dar și cu performanțele gadgetului. Felul în care arată telefonul tău, mai ales dacă este unul ceva mai scump, nu este o întâmplare. Designerii i-au dat intenționat acea formă, acele linii și acea culoare.

Designul oricărui telefon este o caracteristică importantă, iar faptul că tu alegi un anumit model, înseamnă că el semnifică ceva pentru tine sau îți definește cumva personalitatea. Dacă tu îl acoperi cu o husă cu tot felul de desene sau alte brizbrizuri, îi diminuezi complet farmecul designului. În plus, îi măresc volumul.

Degeaba ți-ai luat un telefon subțire, dacă îi ții într-o carcasă sau husă care-l fac să se simtă în buzunar ca o cărămidă.

Husele și carcasele cresc temperatura unui telefon

Fie în timpul utilizării intense, fie în timpul încărcării, telefonul tău se încălzește simțitor, iar dacă îl ții permanent într-o carcasă sau husă, temperatura ar putea crește și mai mult.

Cea mai frecventă greșeală pe care am făcut fiecare dintre noi a fost să încărcăm telefonul în timp ce este în husă. Căldura și temperaturile scăzute sunt cel mai mare dușman al bateriei telefonului pentru că îi reduc durata de viață. Cel mai bun sfat ar fi să renunți la orice carcasă sau husă atunci când îl încarci.

Carcasele limitează accesul la butoane și sloturi

Tot mai mulți producători de huse și carcase au început să le personalizeze în funcție de modelul telefonului, să fie siguri că respectă mărimea și orificiile aferente sloturilor. Totuși, oricât de fidel ar fi realizată husa, ea tot poate prezenta câteva erori.

Cea mai întâlnită greșeală de fabricație o descoperi când vrei să încarci telefonul, dar mufa nu intră complet în slot, pentru că accesul e blocat de husă/carcasă. Atenție, pentru siguranța ta, nu încărca telefonul în acest fel!

Metalul și magnetul afectează telefonul

Carcasele din sau cu metal și husele care se închid cu magnet interferează în timp cu anumite funcții ale telefonului. De exemplu, cele care se încarcă wireless, pot avea probleme în receptarea semnalui din cauza metalului sau magnetului de pe ele.

Am observat chiar și o ușoară scădere a semnalului WiFi când am avut montată o carcasă cu margine metalică. Problema nu era nici intensitatea semnalului, nici distanța față de router.

De asemenea, metalul și magnetul perturbă și busola telefonului. Să nu fi surprins atunci când GPS-ul n-o să-ți arate locația exactă în care te afli. Și așa nu e foarte precisă. Metalul și magnetul o amețesc și mai mult cu timpul. E același efect pe care-l are un card de credit cu bandă magnetică.

Carcasele nepotrivite nu se înțeleg bine cu foliile de protecție

Sunt carcase care chiar dacă sunt făcute special pentru modelul tău de telefon, în momentul le care o aplici, îți dezlipesc un colț sau o margine a foliei de protecție. Se întâmplă, deoarece carcasa e mai fixă decât husa și strânge telefonul.

[readmore]

Dacă aceste motive tot nu te-au convins, există totuși unele carcase care nu-ți afectează telefonul în niciunul dintre modurile menționate. Mă refer la acele rame din silicon care se aplică pe marginea telefonului. Siliconul nu afectează în niciun fel performanțele gadgetului. S-ar putea să ai ceva probleme cu accesul la butoanele de alimentare și de volum, dar dacă nu există, atunci ar putea fi utilă.

Totuși, dacă nu vrei ca telefonul tău să se zgârie, lovească, spargă înainte de vreme, nu trebuie să fii atent decât la câteva lucruri:

  1. Ține telefonul într-un buzunar unde nu ai alte obiecte cum ar fi cheile
  2. Așază telefonul pe o suprafață uscată și curată (dacă nu ai telefon waterproof și dustproof)
  3. Încearcă să eviți frecarea telefonului pe o suprafață dură, altfel apar zgârieturi nu doar pe carcasă, și ci pe camera foto
  4. Ține telefonul departe de televizor și de alte telefoane funcționale pentru a evita interferențele magnetice