20 mai 2018 | 19:11

Capacele pixurilor ți-ar putea salva viața într-un mod în care n-ai fi crezut

ACTUALITATE
Capacele pixurilor ți-ar putea salva viața într-un mod în care n-ai fi crezut

Capacele pixurilor Bic au câte un orificiu în vârf și nu e ceva întâmplător. Producătorii fac capacele cu găuri dintr-un motiv aparent banal, dar care ți-ar putea salva viața.

Aceste specificații se observă în special la pixurile Bic, una dintre cele mai mari companii producătoare de rechizite și ustensile pentru birou. Dacă ai fost vreodată atent la pixurile cu capac, probabil ai observat în vârf unul sau mai multe orificii.

Chiar dacă nu le-ai dat până acum importanță, acele găuri au un rol extrem de important. Deși nu pare să fi fost testate în cazuri concrete, producătorii Bic chiar te fac să crezi că acele orificii sunt foarte importante.

Pe pagina oficială online a companiei se află și explicația: „Motivul pentru care unele pixuri Bic au un orificiu în capac este de a preveni obstrucționarea aerului în cazul în care [capacul] este înghițit accidental. Este o cerință a standardelor internaționale pentru siguranță ISO11540, cu excepția cazului în care capacul e prea mare pentru a fi înghițit”.

pix bic capac

Suna absurd, nu-i așa? Cine ar înghiți capace de pixuri? Dar copiii sunt cei mai predispuși la astfel de incidente. În plus, și tu ai „ronțăit” măcar o dată capacul unui pix de plictiseală când te aflai la școală sau într-o ședință plictisitoare. Se pot întâmpla multe, iar Bic vrea să reducă acest risc. De altfel, nicio companie nu își dorește ca produsele sale să le ucidă clineții, nici măcar accidental.

Ca urmare, și alți producători au început să comercializeze pixuri cu capace găurite. Bic rămâne însă, lider mondial când vine vorba de calitatea ustensilelor de birou.

Ca un exemplu al calității, pixurile Bic sunt concepute să nu lase cerneală în exces pe suprafața scrierii. Din acest motiv, poți trasa cu ele o linie lungă de cel puțin doi kilometri.

Totul se datorează testelor riguroase. În 2015, pixurile Bic au fost supuse la nu mai puțin de 7.250 de kilometri de scriere. Această valoare e echivalentă cu distanța dintre suprafața terestră și miezul Pământului, plus încă 13,7% din această distanță parcusă în sens invers.

Atât de multă știință și tehnică, într-o epocă în care scrisul de mână e tot mai puțin utilizat, în care majoritatea dintre noi preferă scrisul electronic!