Vechea ta cameră cu film se poate transforma în Polaroid, cu un gadget simplu

Vechea ta cameră cu film se poate transforma în Polaroid, cu un gadget simplu

În cazul în care ai fost pasionat de fotografie acum câteva decenii sau ai primit moștenire un aparat de fotografiat arătos cu film, Instant Magny 35 îți permite să-ți aduci piesa de colecție în actualitate.

Camere foto profesionale au existat din totdeauna, iar modelele cu film lansate timp de câteva decenii sunt mai numeroase și mai atrăgătoare decât multe modele digitale recente. Tocmai din acest motiv, ideea unui grup de ingineri din Hong Kong ste una foarte interesantă și utilă. Echipa de la NIMN lucrează de mult la acest proiect, iar acum caută să obțină finanțare pe Kickstarter pentru transformarea conceptului din imaginea de mai sus într-un produs de serie.

Produsul lor este intitulat Instant Magny 35. Se atașează la orice cameră foto de tip rangefinder care funcționează în mod tradițional cu un film de 35mm. Beneficiul acestui efort este că, la final, vei câștiga posibilitatea imprimării de fotografii Fujifim Instax Square de 62 x 62mm. Dacă acel format foto îți este străin, trebuie să-l percepi ca fiind foarte apropiat de clasicele Polaroid.

Instant Magny 35 este format dintr-un corp care înlocuiește spatele cu film al camerei tale foto. Imaginea preluată din obiectiv este proiectată printr-un sistem de oglinzi pe hârtia fotografică de la Fujifilm, iar după câteva momente ajunge să fie listată. Experiența efectivă este foarte apropiată de cea a utilizării unui Polaroid, iar prețul nu este neapărat exagerat, mai ales dacă ai o cameră și un set de lentile pe care ar fi păcat să nu le scoți de la naftalină.

Acest gadget are o diafragmă maximă efectivă de f/4 și utilizează patru baterii AAA pentru a-și îndeplini scopul. Printr-un ecran micuț LED vezi câte fotografii ai listat și câte mai ai în pachet. În privința compatibilității, lucrează în tandem cu SLR-uri și rangefinder-e de la Pentax, Canon, Leica, Nikon sau Olympus.

Instant Magny 35 costă doar 99 de dolari în perioada finanțării pe Kickstarter, dar în magazine va ajunge în ianuarie 2019 la 199 de dolari.

Citește și: