20 mart. 2018 | 19:00

Book of the Dead este cel mai sumbru joc pe care nu-l poți juca

VIDEO ACTUALITATE

Book of the Dead este cea mai nouă demonstrație tehnologică a celor de la Unity, creatorii unuia dintre cele mai populare motoare grafice.

Deși conceptul de motor grafic s-ar putea să fie abstract pentru foarte mulți gameri, este bine de știut că unele dintre cele mai populare jocuri ale momentului au ceva în comun. PlayerUnknown`s Battleground și Fortnite Battle Royale au fost amândouă create cu ajutorul Unreal Engine 4. Cele mai arătoase jocuri de mobile folosesc însă Unity, iar creatorii respectivului engine au decis să lanseze o demonstrație impresionantă vizavi de ce este capabil motorul grafic.

Nu este prima oară când Unity lansează astfel de clipuri. The Blacksmith este un scurt metraj animat cu ajutorul aceluiași motor grafic pe care trebuie să-l vezi. Creatorul District 9 a fost responsabil de alte câteva videouri realite în aceleași condiții. Acelea sunt disponibile aici. Cea mai nouă ilustrație a performanței de care este capabil engine-ul Unity a fost ilustrată la Game Developers Conference în San Francisco.

Pentru prima oară, un demo tehnologic de la Unity nu a fost servit sub formă de scurt metraj. În schimb, este vorba de o experiență interactivă, un fel de joc scurt menit să te introducă într-o poveste surprinzător de sumbră. Primele detalii despre acest proiect au ajuns online în luna ianuarie a acestui an, dar acum avem un clip complet pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba.

Din păcate, Book of the Dead nu poate fi experimentat momentan în confortul căminului. Nu ar trebui însă să mai dureze foarte mult până când va fi oferit gratuit pentru posesorii de PlayStation 4 Pro. Povestea începe într-o pădure incredibil de stufoasă și de realistă, o locație în care o serie de elemente animate și sunete conlucrează pentru a-ți crea un disconfort aparte, desprins parcă dintr-un horror.

Unii au găsit particularități comune între acest demo și jocurile indie Dear Esther sau thrillerul psihologic Hellblade. Doar 12 oameni au lucra la acest proiect, un număr menit să ilustreze că un studio mic poate realiza proiecte remarcabile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele