27 feb. 2018 | 21:30

Canon a făcut un bliț cu inteligență artificială ca să faci poze mai bune

VIDEO ACTUALITATE

Canon a reușit să reinventeze banalul bliț prin intermediul unui sistem complex de inteligență artificială introdus în Speedlite 470EX-AI.

Majoritatea fotografilor profesioniști au făcut o investiție mai mică sau mai mare într-un bliț. Respectivul accesoriu este fundamental pentru luminarea eficientă a unei scene, chiar dacă rezultatele nu sunt întotdeauna cele mai bune. Ca orice altă particularitate care ține de fotografiere, să folosești corect blițul este o artă. Dacă nu te pricepi, s-ar putea să ”arzi” detaliile unui cadru, prin supra-expunerea anumitor elemente.

Un nou sistem de inteligență artificială intitulat AI Bounce va elimina nevoia de experimente pentru luminarea corectă a unei scene. Este suficient să folosești noul bliț Canon Speedlite 470EX-AI cu inteligență artificială și fiecare cadru va fi luminat mult mai bine. Algoritmul din spate va fi capabil să calculeze poziția perfectă a fasciolului de lumină, luând în calcul distanța față de subiect, poziția pereților și nu numai. În plus, lumina naturală a camerei va influența în mod direct puterea luminoasă a blițului cu AI Bounce.

Chiar și dacă miști camera între cadre, cum este și normal, blițul se va ajusta fără nici un fel de intervenție din partea ta. Motoare integrate la bază și în balama reorientează blițul pentru a avea de fiecare dată un cadru luminat cât se poate de bine. Când faci un dublu-click pe butonul de declanșare, blițul se orientează către subiect și către tavan pentru a calcula distanța în raport cu fiecare element. Imediat după, blițul este orientat în poziția perfectă pentru a-ți lumina obiecitvul fără consecințe neplăcute. Dacă miști camera, procesul de recalibrare se repetă.

Fotografii mai avansați pot folosi funcția de memorare din Canon Speedlite 470EX-AI. Înregistrează poziția blițului pentru anumite cadre și reapelează acea poziție în funcție de nevoie. Singurul său minus este că nu include un transmițător radio pentru a controla de la distanță și alte lumini dintr-un studio. Prețul de achiziție pentru noul bliț, începând cu luna aprilie a acestui an, este de 400 dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele