Black Friday la chinezi: Ce telefoane la reducere au fost cele mai populare

Black Friday la chinezi: Ce telefoane la reducere au fost cele mai populare
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:07 13.11.2018

Chinezii au sărbătorit Black Friday 2018 sau Singles Day duminică, pe 11 noiembrie. Pe lângă încasări fabuloase, este interesant să vezi gadgeturile pentru care au optat asiaticii.

De-a lungul anilor, Apple a avut o problemă majoră cu piața din China. A întâmpinat dificultăți majore în a se impune într-o țară care preferă gadgeturile autohtone. Chiar și dacă produsele gigantului din Cupertino sunt produse pe teritoriu chinez, asiaticii au optat în trecut pentru terminale de la Oppo, Huawei sau Xiaomi.

La Black Friday 2018 în China, smartphone-urile Apple au fost la mare căutare. Deși analitșii au fost de părere că unele gadgeturi precum Huawei Mate 20 ar putea să detroneze telefoanele ieșite din Cupertino, realitatea a fost cu totul alta. În ziua reducerilor, iPhone-urile au fost cele mai vândute la nivelul întregii țări. Informația a fost confirmată de CNBC.

Cu această performanță surprinzătoare, Apple a reușit să învingă principalii săi concurenți de pe piața asiatică, este vorba de Huawei și Xiaomi. Cei doi producători locali au ocupat locurile doi și trei în preferințele chinezilor.

Din păcate, nu știm exact care este valoarea exactă a încasărilor Apple pe parcursul Black Friday 2018 din China, dar are mari șanse să graviteze în jurul valorii de un miliard de dolari. Având în vedere că Alibaba s-a lăudat cu vânzări de un miliard de dolari în două minute și 30,8 miliarde de dolari în 24 de ore, compania condusă de Tim Cook a avut cu siguranță o zi bună.

Nu știm modelele de iPhone care s-au vândut cel mai bine și această informație nu va fi vreodată făcută publică. Ar fi fost interesant să aflăm dacă asiaticii s-au îngrămădit la cele mai noi iPhone-uri Xs, Xs Max sau Xr, dar este puțin probabil să fi beneficiat acelea de o reducere semnificativă. Cel mai probabil, a fost vorba despre modelele lansate anul trecut, iPhone 8 și iPhone X sau de ”bătrânul” iPhone 7.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI