Pentru pretențioși, Beoplay H8i și H9i sunt căștile premium Bang & Olufsen

Pentru pretențioși, Beoplay H8i și H9i sunt căștile premium Bang & Olufsen

Într-o perioadă în care designul de gadgeturi a devenit mai relevant ca niciodată, Bang & Olufsen a anunțat noile sale căști de top, Beoplay H8i și H9i.

Danezii de la Bang & Olufsen au fost din totdeauna foarte serioși când vine vorba de design. Datorită acestor considerente, unele dintre primele lor căști se află în continuare în colecția permanentă de la muzeul de artă modernă din New York. La CES 2018, compania a decis să se prezinte cu două versiuni actualizate ale modelelor sale de vârf. Beoplay H8i este varianta mai performantă a căștilor wireless pe ureche (on-ear) – H8, în timp ce H9i îmbunătățește funcționalitatea modelului peste ureche (over-ear) – H9.

Designul este în mare parte neschimbat, deși interacțiunea cu comenzile interne este facilitată de o zonă sensibilă la atingere a cărei suprafață este un pic mai mare. Căștile efective care vin amplasate pe ureche sau în jurul ei sunt un pic mai subțiri în ambele cazuri, fără să se facă vreun compromis la capitolul de confort oferit. În teorie, experiența audio ar trebui de asemenea să fie beneficiat de niște îmbunătățiri, deși acelea trebuie judecate la prima mână.

Amatorii de anulare activă a zgomotului de fond se vor bucura de o izolare mai bună de mediul ambiant în cazul Beoplay H8i și H9i. Obiectiv însă, cel mai mare beneficiu este derivat din autonomia sporită a ambelor modele. Comparativ cu H8, noile căști Beoplay H8i au o autonomie de 30 de ore, cu mai mult de 100% în plus. Beoplay H9i oferă 18 ore de audiție departe de priză, în creștere față de cele 14 ore ale vechiul H9.

În privința prețurilor de achiziție, acestea rămâne neschimbate față de versiunile lansate în urmă cu câțiva ani. Beoplay H8i vor putea fi achiziționate cu 400 de dolari începând cu 25 ianuarie, pe când H9i vor face saltul până la 500 de dolari tot de la finele acestei luni.

Citește și: