15 iun. 2018 | 06:00

iPhone 3GS revine în magazine și nu e vreo clonă ieftină

ACTUALITATE
iPhone 3GS revine în magazine și nu e vreo clonă ieftină

Departe de a fi telefonul meu preferat, iPhone 3GS va ieși de la naftalină în următoarele săptămâni pentru a ajunge din nou în magazinele din Coreea de Sud.

Pare o glumă de 1 aprilie, dar în Coreea de Sud vor ajunge din nou în magazine câteva mii de exemplare de iPhone 3GS. Nu este vorba de vreo versiune actualizată, nu este vreo clonă și, cu siguranță, nu este mult râvnitul iPhone SE 2. Acesta este telefonul lansat în iunie 2009, gadgetul minune care s-a vândut ca pâinea caldă, deși avea același design exterior precum iPhone 3G lansat cu 12 luni înainte.

iPhone 3GS s-a lansat în iunie 2009. La momentul respectiv, Apple încă mai obișnuia să lanseze noi smartphone-uri pe parcursul verii. Nu suporta 4G sau alte formate futuriste de transfer de date. Era construit în jurul unui panou de 3,5 inci cu o rezoluție nativă de 320 x 480 pixeli. Pe ecranul cu un raport de aspect de 3:2, pozele se vedeau superb.

iPhone 3GS putea fi achiziționat la momentul lansării cu cantitatea foarte generoasă de 256MB RAM și 8, 16 sau 32GB de spațiu. Camera sa principală făcea valuri în piață cu trei megapixeli și filmări la rezoluție 480p, mai ales că îți permitea să definești printr-un tap pe ecran zona în care îți doreai să faci focus.

Într-un depozit uitat de lume, operatorul sud coreean SK Telink a identificat câteva mii de unități, sigilate, în ambalajul original și cu accesoriile din fabrică. După ce au fost testate, au funcționat perfect. Din acest motiv, vor ajunge în magazine până la finele acestei lumi decodate, nesubvenționate, la un preț derizoriu de aproximativ 40 de dolari.

[readmore]

În practică, acela este un telefon care se comportă exemplar, cu condiția să nu ai de la el pretenții foarte mari. Din păcate, cea mai recentă versiune de iOS pe care o poți instala pe el este iOS 6. Asta înseamnă că multe dintre aplicațiile mobile de care ești dependent, nu vor putea funcționa.

În schimb, pentru acces la internet, emailuri, SMS-uri, redare de muzică sau apeluri telefonice, va funcționa perfect. Nu este exclus nici să-l cumperi sigilat pentru a-l vinde pe Ebay la un preț de zece ori mai scump ca o piesă de colecție.

iphone-3gs-south-korea

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele