Bac 2018: absolvenții de liceu dau a doua probă a examenului

Bac 2018: absolvenții de liceu dau a doua probă a examenului

Bacalaureat 2018 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului. Primele rezultate la examenul maturității vor fi afișate în acest weekend.

Dacă ai absolvit 12 clase și te-ai înscris la Bacalaureat 2018, astăzi vei da examenul la proba obligatorie a profilului. În funcție de specializarea pe care ai aprofundat-o pe parcursul ultimilor patru ani, materia respectivă poate să varieze foarte mult, de la informatică la biologie, de la psihologie la geografie. Aceasta este a treia probă prin care trebuie să treacă adolescenții din cadrul primei sesiuni de bac din acest an.

Ultima probă scrisă din Bacalaureat 2018 este programată pentru mâine, joi, 28 iunie 2018. În funcție de preferințele fiecăruia, atunci se va da examenul la istorie, geografie, biologie, economie sau una dintre multele materii din programa școlară.

Cei care sunt înscriși la Bacalaureat 2018 trebuie să se prezinte la examen între orele 7:30 și 8:30. Accesul în săli se va face pe baza unui act de identitate valid, cu poză. Timpul destinat redactării unei lucrări a rămas neschimbat comparativ cu anii anteriori și este vorba de trei ore. Cronometrarea sa vaîncepe din momentul în care au fost împărțite subiectele foto-copiate la toți participanții la examen.

„Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Educației Naționale.

În cele mai multe cazuri, aici este vorba de cardul de identitate, dar poate fi vorba și de un carnet de conducere, în cazul în care ai făcut școala de șoferi la scurt timp după îndeplinirea vârstei de 18 ani.

Primele rezultate pentru Bacalaureat 2018 vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, la fel ca în fiecare an. Evenimentul se va petrece pe data de 4 iulie, înainte de ora 12:00. În aceeași zi, între orele 12:00 – 16:00, doritorii vor putea să depună contestații în speranța obținerii unei note mai mari la probele scrise. Rezultate finale, inclusiv cele de după contestații, vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Citește și: