28 iun. 2018 | 08:32

BAC 2018: candidații susțin ultima probă la examenul maturității

Generalist
BAC 2018: candidații susțin ultima probă la examenul maturității

Examenul de BAC 2018 se încheie astăzi cu ultima probă susținută de absolvenții de liceu. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 4 iulie la ora 12:00.

Elevii absolvenți de 12 clase care s-au înscris la BAC 2018 vor încheia ultima probă astăzi, 28 iunie. Aceasta este proba scrisă la alegere a profilului sau a specializării. În funcție de liceul pe care l-ai urmat, sunt șanse mari să dai examen la anatomie, sociologie, logică, psihologie, filosofie sau geografie. Câteva referințe legate de formatul subiectelor pentru materiile cu pricina poți să găsești aici.

La fel ca în fiecare an, regulile la care se supun participanții la BAC 2018 sunt foarte stricte, iar dacă cineva este prins copiind, are mari șanse să fie dat afară din examen și să fie nevoit să repete toate examenele în toamnă, inclusiv pe cele pe care le-ar fi absolvit înainte să trișeze. Fiecare probă durează trei ore, iar cronometrul începe din momentul în care s-a finalizat distribuție tuturor subiectelor fotocopiate.

„Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Educației Naționale.

Primele rezultate la BAC 2018 vor fi făcute publice pe 4 iulie, până la ora 12, atât în centrele de examen, cât și online pe bacalaureat.edu.ro. În aceeași zi, între orele 12:00 și 16:00 se pot depune contestații de către cei mai optimiști dintre participanții la examen. Rezultatele finale împreună cu răspunsurile definitive la contestații vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din acest an va începe la ora 8:30, iar accesul în sală va avea loc între 7:30 și 8:30.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele