Anul Nou, pe Google: ce e special cu noul doodle pentru 2018
Anul Nou a venit și pe internet, acolo unde Google a lansat deja un doodle special. E pe prima pagină și încheie o serie frumoasă pentru sărbători de iarnă.
Înainte de acest doodle pentru Anul Nou, Google a pornit sărbătorile de iarnă pe 18 decembrie. Atunci a început să prezinte povestea unor pinguini care pornesc într-o călătorie. Acum, ca să vezi doodle-ul pentru Anul Nou, tot ce trebuie să faci e să intri pe prima pagină. Sunt o serie de patru desene, iar cel pentru Anul Nou e la final. Pinguinii admiră un răsărit.
Acest doodle e pe prima pagină a Google. În dreapta jos ai o lupă și, dacă dai click pe ea, vezi ce rezultate apar la căutarea Anul Nou. Până faci asta, poți admira desenele publicate de motorul de căutare.
Nu e o coincidență că totul e despre început în acest doodle. E 1 ianuarie, e prima zi din săptămână, prima lună din an și e un an nou. Totul de la zero, un lucru care se va mai întâmpla abia peste patru ani.
Cum s-a ajuns la acest doodle pentru Anul Nou
Seria care se încheie cu acest doodle de Anul Nou îi prezenta pe pinguini pe 18 decembrie cum vorbesc la telefon cu un tucan. Telefonul e cu fir, în caz că aveai nevoie să ți se reamintească de-o deconectare de la smartphone. Următorul cadru, regăsit și în seria pentru Anul Nou, îi înfățișează pe pinguini cum își fac bagajele într-un iglu.
Alături de ei e un calendar pe care scrie 18 decembrie, dar și o hartă. Poate să-ți aduci aminte și de lucrurile mai simple, dinainte de tehnologie. De Crăciun, familia asta e la masă și sărbătorește. Apoi, a urmat un doodle pentru 31 decembrie, iar cel mai nou a fost publicat la miezul nopții. Cel de dinainte de 2018 îi prezenta pe pinguini cum țin artificii în mână și sărbătoresc Anul Nou.
În epoca actuală, noul an este întâmpinat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie. Mai este cunoscută și drept noaptea de Revelion. Cuvântul vine din franceză, unde „Réveillon” înseamnă „trezire”. Aici e însă cu sensul de ospăț la miezul nopții, poate și cu petarde și artificii.
Stabilirea religioasă a datei de 1 ianuarie ca început de an a avut loc pentru prima dată în 1691, de către Papa Inocențiu al XII-lea. Înainte de această dată, Crăciunul juca rolul de an nou.