Aniversarea Lego vine cu cel mai satisfăcător clip video

Banala piesă Lego a împlinit 60 de ani în weekend care tocmai s-a încheiat, iar celebrarea evenimentului s-a reflectat într-o creație imensă.

Cei care au copii sau au dezvoltat o afinitate pentru bucuriile copilăriei, înțeleg foarte bine fascinția pentru Lego. Deși acele piese sunt menite de obicei să fie asamblate într-o anumită formă, nivelul de libertate pe care ți-l conferă este relaxant, te ajută să fii original și îți stârnește imaginația. Lego a ajuns să fie ancorat atât de adânc în cultura populară, încât ai crede că aduce bucurie celor mici de 100 de ani. În realitate însă, a avut nevoie de doar 60 de ani pentru a atinge nivelul superlativ de popularitate de la această oră.

În weekend, piesele Lego au împlinit 60 de ani. Pentru a celebra evenimentul, o echipă de angajați a asamblat un zid de culoare roșie folosind un singur tip de piese. Peretele de trei metri a implicat utilizarea a peste 133.000 de piese și a avut ca scop recreerea piesei care a dat startul fascinației globale pentru Lego.

Pentru că nu a fost vorba doar de creația finală, ci și de procesul de creație, compania a realizat un time-lapse menit să te plimbe prin întregul efort al construcției în doar câteva minute. În mod previzibil, clipul este surprinzător de satisfăcător. Te relaxează și te entuziasmează în același timp.

În total, au fost necesare nu mai puțin de 350 de ore pentru finalizarea proiectului, iar echipa din spatele său a fost supranumită Master Builders. Ca referință, cel mai mare joc Lego la ora actuală este nava Millenium Falcon din Star Wars, formată din 7541 de piese. Lansată anul trecut pe piață, acea creație are un preț de 800 de dolari. Conform estimărilor, pentru zildul de mai sus, s-au folosit piese în valoare de peste 14.000 de dolari. În construcția piesei gigantice Lego s-au utilizat și piese Duplo, cărămizi de plastic un pic mai mari ce se pretează pentru copii mai mici.

Alexandru Puiu
08:38 30.01.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video