Truc util în Android Oreo ca să afli viteza internetului

Truc util în Android Oreo ca să afli viteza internetului

Android a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar platforma pentru mobile a celor de la Google continuă să vină la pachet cu beneficii importante.

În momentul în care te conectezi la o rețea WiFi, te entuziasmezi instant, în speranța că vei avea parte de o conexiune rapidă la internet. Din păcate, mai ales în locurile publice, ești dezamăgit după câteva momente. Foarte mulți posesori de smartphone-uri trăiesc în continuare cu iluzia că semnalul la wireless este sinonim cu viteza conexiunii la internet. În realitate însă, cele două nu au nici un fel de legătură între ele.

Barele de semnal sunt doar o reprezentare a calității conexiunii tale cu routerul din încăpere. Tu nu știi, de fapt, cum se conectează respectivul router la internet sau dacă există vreun cablu de rețea conectat în spate.

Pentru a desființa mitul de mai sus și pentru a face mai ușoară viața internauților care se bazează pe rețele wireless, Google va introduce o funcție foarte utilă în Android Oreo 8.1. Actualizarea de firmware te va ajuta să știi în termeni clari cât de bine îți va funcționa internetul din momentul în care te-ai conectat la un WiFi.

Înainte să te conectezi, în dreptul rețelelor fără fir vei vedea un calificativ. Lent sau Slow se reflectă într-o viteză sub 1Mbps. OK va fi asociat rețelelor care oferă într 1 și 5 Mbps. Fast sau Rapid se pretează pntru 5 – 20Mbps. Very Fast sau Foarte Rapid îți aduce la cunoștință că urmează să te conectezi la o rețea cu peste 20Mbps.

Anunțul pe marginea acestei actualizării a fost făcut pe Twitter prin intermediul contului oficial @Android. Deși ratingurile nu vor fi cele mai detaliate, ar trebui să-ți facă viața mai ușoară data viitoare când ești în aeroport și trebuie să descarci ceva rapid de pe internet. Rămâne să vedem cât timp va mai trece până vei avea și tu Android Oreo 8.1 pentru a te bucura de noua opțiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: