18 mai 2018 | 10:55

ANAF vinde mașini cu preț mic: cum poți să cumperi una

ACTUALITATE
ANAF vinde mașini cu preț mic: cum poți să cumperi una

ANAF scoate iar la licitație mașinile obținute de stat prin executări silite. Prețurile autoturismelor încep de la sume echivalente cu chiria pe o lună, într-un apartament de două camere din București.

Dacă vrei să cumperi mașini cu preț mic, nu trebuie să alergi prin târgul din Vitan și nici să te tocmești cu samsari pe internet, pentru că Fiscul ar putea să fie salvarea de care ai nevoie. Periodic, instituția scoate la licitație diverse bunuri confiscate, iar acum e rândul mașinilor.

Licitațiile organizate de Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF) vor avea loc la Brașov și Oradea, iar prețurile de pornire ale mașinilor te vor face să-ți dorești una la mâna a doua doar de dragul de a lua o mașină ieftină.

Prima licitație va avea loc pe 21 mai, la ora 11.00, la Oradea, pentru un autoturism Citroen, model SAXO, din 1996. Acesta e cel mai ieftin: prețul de pornire este de doar 1.500 de lei.

La Brașov, pe 11 iunie, Direcția Generală de Executări Silite Cazuri Speciale va organiza o altă licitație, chiar la sediul instituției fiscale, pentru vânzarea unui Renault Megane din 2000. Prețul de pornire e 5.657 de lei.

Și ai ghicit, mai este încă o licitație, pe 13 iunie, tot la Brașov, pentru o Dacia Logan din 2007. N-o să-ți vină să crezi, dar prețul de pornire e de aproape 8.600 de lei.

Cum participi la licitația ANAF pentru mașini cu preț mic

Dacă vrei să participi la licitație în calitate de persoană fizică, trebuie să depui cu cel puțin o zi înainte, o ofertă de cumpărare, dovada plății taxei de participare sau a constituirii garanției sub forma scrisorii de garanție, reprezentând 10% din prețul de pornire a licitației,

Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant, declarație pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul. Pentru persoanele juridice, copie de pe certificatul unic de înregistrare pentru oficiul registrului comerțului. Pentru persoane juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română. Pentru persoanele fizice române, copie a actului de identitate.