Mașini de la ANAF, la ofertă: ce modele sunt și cât plătești

Mașini de la ANAF, la ofertă: ce modele sunt și cât plătești

În fiecare lună, ANAF scoate la licitație mașini cu probleme la prețuri reduse. Sau cel puțin așa era până acum. În luna iunie, chilipirurile de altă dată vor fi vândute la prețuri piperate.

De exemplu, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Argeș va cere în iunie pe o Dacia Logan MCV 5.600 de lei, în condițiile în care mașina a fost fabricată în 2008 și are un rulaj de 379.655 de kilometri.

Tot AJFP Argeș scoate la licitație, pe 6 iunie, un Dacia Pick-up (papuc) la 5.000 de lei. Oferta este, și în acest caz, una piperată, deoarece autoturismul are un rulaj de 114.876 de kilometri.

Nici AJFP Vâlcea nu se lasă mai prejos. Pe o Dacia Logan, din 2007, cu un rulaj de 372.023 de kilometri, administrația cere 4.800 de lei. În plus, anunțul precizează că mașina are o caroserie zgâriată și un motor pe benzină de 1390 cm.

O altă ofertă, la care nu cred că se va îngrămădi nimeni, vine de la AJFP Ploiești care scoate la licitație o mașină Dacia Logan la 6.235 lei. Autoturismul a fost fabricat în 2007, are un rulaj de 320.000 de kilometri și a fost utilizat mult timp ca taxi.

Dacă ne întoarcem la AJFP Argeș, găsim o altă oferă „de neegalat”. Un Volkswagen Golf  IV, fabricat în 2006, cu un rulaj de 264.674 kilometri, care are un preț de pornire de 16.700 de lei.

Dacă te întrebai cum stabilește ANAF prețul de pornire, trebuie să știi că acesta este decis în urma unei evaluări. Dacă bunul nu se vinde la prima licitație, prețul scade cu 25% la a doua rundă și cu 50% la a treia.

E clar că oferta din iunie nu este cea mai bună, dar, dacă vrei pe viitor să cumperi ceva de la ANAF, trebuie să depui la sediul agenției care organizează licitațiile următoarele documente: oferta de cumpărare, dovada plății taxei de participare și o declarație pe proprie răspundere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: adevarul.ro
Etichete: