24 iul. 2018 | 17:55

Alita Battle Angel e cel mai nou spectacol vizual de creatorul Avatar

VIDEO ACTUALITATE

Dacă vrei să vezi cât a evoluat industria cinematografică în ultimele decenii, este suficient să te uiți la filmele lui James Cameron. După Titanic și Avatar, creatorul bătrânului Terminator va produce Alita Battle Angel în regia lui Robert Rodriguez.

Un trailer precum cel de mai jos de la Alita Battle Angel este cea mai recentă dovadă a faptului că animațiile cu mecanisme elaborate de captură a mișcării pot înlocui fără probleme actorii și decorurile scumpe. Secretul este doar să ai suficient de mulți bani pentru a investi în producție și post-producție.

Alita Battle Angel este un proiect mai vechi al lui James Cameron și, în mod previzibil, are la bază o animație manga. Versiunea originală a fost creată de Yukito Kishiro în urmă cu mai bine de două decenii. Titlul său original a fost Gunnm și a ajuns pe TV în 1993.

În Europa, animația clasică a fost distribută ca Alita, ángel de combate sau Alita – Battle Angel.

Primele detalii pe marginea animației cu Robert Rodriguez la cârmă au fost făcute publice în luna decembrie a anului trecut. La momentul respectiv, am avut parte și de primul trailer pentru noul film.

În privința detaliilor din spate, pelicula va fi regizată de Robert Rodriguez, creatorul seriei Desperado, a celor două filme Sin City sau Machete. Un colaborator vechi al lui Quentin Tarantino, Rodriguez nu prea a cochetat în trecut cu animațiile, dar probabil că Alita poate fi clasificat cu atât de multă ușurință. James Cameron, Robert Rodriguez și Laeta Kalogridis (Terminator Genisys, Shutter Island, Alexander) sunt responsabili de scenariul pentru viitorul film.

Povestea din spatele acestei animații este una cât se poate de interesantă. Un om de știință interpretat de Christoph Waltz descoperă un cyborg la groapă de gunoi. Deși nu-și aduce aminte mare lucru, Alita, interpretată de Rose Salazar, încearcă să-și reconstruiască trecutul într-o manieră cât se poate de agresivă. Premiera este programată pentru 21 decembrie 2018.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele