Cum o să devină corpul nostru o sursă de energie pentru diverse lucruri

Cum o să devină corpul nostru o sursă de energie pentru diverse lucruri

Efectele schimbărilor climatice inspiră diverși cercetători care caută metode alternative pentru a crea energie. Dacă panourile solare și turbinele eoliene au devenit comune, în curând vor apărea noi actori pe acest segment.

Imaginează-ți că funcționezi ca o baterie umană. Când te plimbi sau alergi, creezi energie care îți ține telefonul sau smartwatch-ul deschis. Cu cât mergi mai repede, cu atât generezi mai multă energie. Acesta este tipul de inovație, despre care oamenii de știință spun că ar putea fi disponibilă în trei ani.

Aceasta va fi bazată pe un dispozitiv cunoscut sub numele de nanogenerator (TENG), care este capabil să capteze energia cinetică din mișcările umane, precum și din alte surse precum vântul, valurile și vibrațiile mașinilor. Un TENG produce electricitate prin contactul dintre două sau mai multe materiale.

„Toți știm că dacă frecăm un balon de părul nostru, acesta se poate lipi de zid sau poate atrage bucăți mici de hârtie”, a declarat Ishara Dharmasena, doctorand la Universitatea Surrey și unul dintre cercetătorii studiului. TENG folosește încărcarea electrostatică pentru a transforma mișcările în energie electrică.

În aplicațiile reale, TENG-urile sunt conectate la o sursă de mișcare, iar acțiunea de frecare a straturilor duce la încărcarea electrostatică.

Cercetătorii din Surrey sunt doar unii dintre oamenii de știință care lucrează la utilizarea corpului uman ca sursă de energie. Un experiment similar este cel de la Universitatea de Stat din New York, Buffalo, în timp ce alți oameni de știință experimentează cu podele și trotuare interioare care pot colecta energie și o pot transforma în electricitate, în timp ce oamenii aleargă pe ele.

Ishara Dharmasena a declarat că viitorul energiei globale va depinde de sursele regenerabile, iar TENG sunt cele care le permit să stocheze energia din mediul înconjurător.