04 iun. 2018 | 06:15

Telefonul Alcatel care costă doar 100 de dolari și rulează Android

ACTUALITATE
Telefonul Alcatel care costă doar 100 de dolari și rulează Android

Alcatel nu mai este brandul relevant în piața de mobile de acum două decenii, dar compania încearcă să mai facă valuri în piață cu dispozitive precum accesibilul Alcatel 1x.

Alcatel 1X a fost dezvăluit pentru prima oară în luna februarie a acestui an la MWC. La momentul respectiv, nu se știa o dată exact de lansare pentru telefonul entry level, doar faptul că va fi foarte ieftin. Din fericire pentru cei care sperau să pună mâna micuțul aparat, se pare că nu va fi disponibil doar în țările aflate în curs de dezvoltare.

Alcatel 1X este cel mai nou telefon de la compania de origine franceză, deși la această oră este produs de chinezii de la TCL. Telefonul tocmai a ajuns să fie disponibil în Statele Unite și este doar o chestiune de timp până va putea fi achiziționat și în alte colțuri ale mapamondului. În SUA, îl poți achiziționa nesubvenționat la prețul infim de 100 de dolari.

Telefonul ajunge la primii cumpărători astăzi, 4 iunie. În cazul în care erai în căutarea unui telefon ieftin cu o configurație decentă, noul Alcatel 1X s-ar putea să se preteze de minune pentru pretențiile tale. La acești bani, te vei bucura de Android Oreo (Go Edition), cea mai recentă versiune a sistemului de operare creat de Google pentru telefoane cu 1GB RAM sau mai puțin.

Alcatel 1X este construit în jurul unui panou de 5,3 inci cu o rezoluție de 480 x 960 pixeli și un raport de aspect de 18:9. Camera principală este de 8 megapixeli, în timp ce selfie-urile ar trebui să arate decent datorită camerei frontale de 5 megapixeli. Ambele camere au blițuri LED dedicate.

Partea de procesare este asigurată de combinația dintre un MediaTek MT6739 quad core la 1,3GHz, 1GB RAM și o memorie internă de 16GB. Acumulatorul are 2460mAh. Suportă autentificarea biometrică datorită senzorului de amprentă de pe spate. Conectica include 4G LTE, Bluetooth 4.2, GPS și 802.11n Wi-Fi. Încărcarea se realizează printr-un microUSB.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele