Windows 10 le face probleme mari utilizatorilor de sisteme cu Intel Atom

Windows 10 le face probleme mari utilizatorilor de sisteme cu Intel Atom

Deși părea că va rula pe toate configurațiile pe care a funcționat Windows 8, noile versiuni de Windows 10 le fac probleme posesorilor de gadgeturi cu Intel Atom.

În urmă cu câteva zile au apărut tot mai multe dovezi legate de o problemă de compatibilitate între Windows 10 Creators Update și sistemele cu procesoare Intel Clover Trail. Respectiva familie de procesoare a americanilor include SoC-urile Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560 și Atom Z2580. Toate acestea sunt pe arhitectură X86 și au fost lansate în perioada 2012 – 2013. Predominant, și-au găsit locul în tablete, ultraportabile și hibride cu Windows 8. 

Din păcate, cei care au intrat în posesia acelor sisteme și au sperat să le mai poată folosi o perioadă, vor fi dezamăgiți. În contextul în care oficialii Microsoft sunt în continuare foarte agresivi când vine vorba de forțarea instalării actualizărilor pentru Windows 10, unii utilizatorii au fost uimiți când au fost anunțați că sistemul lor nu mai este compatibil.

,,Windows 10 nu mai este suportat pe acest PC” Acesta este mesajul de eroare pe care l-au primit mai mulți utilizatori de PC-uri cu Intel Atom Clover Trail în momentul în care au încercat să-și instaleze Windows 10 Creators Update. Aparent, Anniversay Update a putut fi instalat fără probleme pe respectivele sisteme, dar cea mai recentă versiune de Windows 10 nu mai este compatibilă, iar instalarea poate fi cu greu forțată.

Partea cea mai frustantă este că cei de la Microsoft s-au ferit să facă vreo declarație pe marginea subiectului. Doar compania Acer a lansat un comunicat referitor la propriile sisteme cu Atom Clover Trail, atrăgând atenția asupra faptului că nu sunt compatibile cu Creators Update. ,,Microsoft lucrează cu noi pentru a oferi drivere compatibile ce adresează problema incompatibilității. Dacă instalați Windows 10 Creators Update, icoanele și textul s-ar putea să nu apară deloc sau s-ar putea să apară sub forma unor blocuri sau bare cu o singură culoare solidă.

Această veste este cu atât mai tristă cu cât Microsoft a anunțat că va înceta suportul pentru Windows 10 Anniversary Update anul viitor. Nu putem decât să sperăm că problema compatibilității dintre noul Windows și gadgeturile cu Clover Trail se va remedia în curând.

Citește și: