06 sept. 2013 | 19:20

LG Ultra PC si TabBook: „Mic si performant” este definitia unui ultrabook

ACTUALITATE
LG Ultra PC si TabBook:

LG a prezentat la IFA doua dintre produsele pe care asteptam sa le vad de ceva vreme si, trebuie sa recunosc, am ramas impresionat.

LG IFA 2013

LG Tab Book H160 este un produs interesant, notebook si o tableta in acelasi produs, exact tipul de dispozitiv de care vorbea Intel la conferinta de ieri. Configuratia acestuia este bazata pe Intel CloverTrail, un SoC de ultima generatie, cu un consum extrem de mic de energie. Tastatura este foarte interesanta, avand la baza un arc care ridica ecranul atunci cand este deblocat. Sistemul este bine gandit pentru a evita ca produsul sa se deschida in mana in timpul manevrarii ca tableta. In rest, sistemul vine preinstalat cu Windows 8 si are o greutate de doar 1,05 Kg.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/LG Tab Book/”/]

LG Ultra PC este un produs cu o rezolutie a ecranului impresionanta. 13 Z935 este numele dipozitivului, de unde reiese ca are o diagonala de 13 inci. Rezolutia ajunge la 2560 x 1440 pixeli. Da stiu, exista tablete cu rezolutie similara la o diagonala de 10 inci, insa pentru laptop-uri si ultrabook-uri este diferit, iar aceasta cifra reprezinta tot un prag destul de mare. Trebuie sa tinem cont ca la momentul actual rezolutia standard pentru 15,6 inci este de 1366 x 768 pixeli. Despre LG Ultra PC, mai trebuie mentionat ca are un ecran de tip IPS ce reda culorile in cel mai real mod posibil.

LG Ultra PC 2

Configuratia LG Ultra PC este compusa dintr-un procesor de ultima generatie Intel, din seria Haswell, ce poate fi un Core i5 sau un Core i7, procesor de tip ULV – Ultra Low Voltage. Ca memorie principala, avem 8 GB RAM, integrata cel mai probabil pe placa de baza. Sistemul mai include un SSD de 128 sau 256 GB si vine preinstalat cu Microsoft Windows 8. Greutatea nu este mai mare de 1,15 Kg, in singura varianta de acumulator cu 5 celule existenta.

LG Ultra PC