Cum pui videouri de pe YouTube în fereastră pe iPad [VIDEO]

Cum pui videouri de pe YouTube în fereastră pe iPad [VIDEO]

Există multe aplicații care redau clipuri în timp ce faci altceva pe un iDevice, dar nu este la fel de simplu dacă vrei să știi cum te uiți la clipuri de pe YouTube în fereastră pe iPad.

Încă de pe vremea iOS 9 în 2015, cei de la Apple au introdus o facilitate semnificativă posesorilor de iPad. Aceștia puteau rula clipuri în fereastră în timp ce făceau altceva pe tabletă, cu condiția ca dezvoltatorul programului care redă filmul să fi integrat respectiva funcție in-app. Safari, browserul nativ de pe iOS, a permis primul redarea clipurilor în fereastră. YouTube însă, cea mai populară aplicație de streaming pentru orice platformă, nu a suportat aceeași funcție.

Din fericire, există un truc la care poți apela ca posesor de iPad pentru a te uita la un clip pe YouTube în timp ce cauți altceva pe internet, navighezi pe Facebook sau scrii câteva notițe. În câteva cuvinte, trebuie să obții linkul către clipul care te interesează și să-l introduci într-o anumită adresă web pentru a câștiga butonul suplimentar de redare în fereastră.

Intri pe YouTube în același fel ca de fiecare dată. Cauți clipul care te interesează sau alegi unul dintre cele recomandate. Din fereastra de redare, apeși pe butonul de partajare de sub clip cu o săgeată orientată spre dreapta. Acesta e marcat Trimite. Dintre opțiunile disponibile, o alegi pe prima intitulată Copiază link.

După ce ai copiat URL-ul clipului tău de interes de pe YouTube, intri în Safari pe iPad. Tastezi adresa web ctrlq.org/youtube/pip și, eventual, o salvezi ca semn de carte pentru a o accesa mai ușor pe viitor folosind butonul din dreapta sus definit printr-o săgeată ce iese în sus dintr-un pătrat. Pe noua pagină web, faci dublu tap în câmpul liber din centrul ecranului și alegi să lipești (Paste) linkul către clipul de pe YouTube salvat anterior.

Apeși pe Go și începi redarea clipului din fereastra de mai jos. Vei vedea un buton suplimentar în colțul din dreapta jos al ferestrei de redare. Apasă pe el și vei vedea că respectivul clip va porni în fereastră și vei putea să ieși din Safari, vei putea să deschizi orice altă aplicație de pe iPad și vei putea chiar să navighezi în Safari pe alte pagini web. Dacă vrei să închizi fereastra de redare, este suficient să o atingi o dată și vei vedea un X mare pe care îl poți folosi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: