Vertu: creatorii celor mai scumpe telefoane au închis ”prăvălia”

Vertu: creatorii celor mai scumpe telefoane au închis ”prăvălia”

Se pare că a trecut perioada în care a existat un public pentru telefoane îmbrăcate în piele de crocodil. Din acest motiv, tocmai s-a închis fabrica Vertu.

Pentru o perioadă destul de lungă de timp, Vertu a făcut o treabă foarte bună în a atrage un public exclusivist, amator de telefoane mobile ostentative, asamblate manual, folosind materiale cât se poate de prețioase. Din păcate, modelul acelei afaceri nu mai funcționează în 2017, când șefi de stat și vedete cu bugete absurd de generoase se orientează către cel mai nou iPhone sau ultimul Galaxy S. În plus, există companii specializate în îmbrăcarea unui smartphone Apple în aur masiv sau diamante, dacă asta te încântă.

Conform celor de la The Financial Times, compania avea datorii de aproximativ 157 milioane de euro în momentul în care s-a decis închiderea fabricii din Regatul Unit. În urma acestui gest, aproximativ 200 de angajați responsabili de realizarea manuală a fiecărui gadget au rămas fără locuri de muncă. Vestea este cu atât mai surprinzătoare cu cât Vertu încheiase recent un parteneriat cu TCL, un gigant chinezesc din tech ce ar fi trebuit să-i ofere acces la cele mai noi tehnologii mobile.

Ca o scurtă istorie a companiei, Vertu a fost înființată în 1998 ca o divizie standalone a Nokia menită să creeze telefoane ultra-premium. Încă de la început, a inclus în portofoliu mobile de 10.000 de euro. Din păcate, în momentul în care Nokia a început să înregistreze pierderi semnificative din mobile, Vertu a suferit într-o manieră similară și a început să schimbe proprietarii. Întâi a intrat în portofoliul grupului de investitori EQT VI până în 2015. În urmă cu doi ani, Vertu a fost achiziționată de Godin Holdings, o companie cu sediul la Hong Kong ce a întâmpinat propriile probleme financiare. În 2017, contra sumei de aproximativ 60 milioane de euro, Vertu a intrat în posesia magnatului turc Murat Hakan Uzan. Din păcate, păcate situația economică a ajuns atât de gravă, încât Hakan s-a simțit nevoit să închidă firma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: