18 apr. 2017 | 16:20

Noul update Google Earth vine cu tururi virtuale ale planetei și multe alte funcții

ACTUALITATE
Noul update Google Earth vine cu tururi virtuale ale planetei și multe alte funcții

Google Earth a primit update-ul despre care s-a vorbit în urmă cu o săptămână, iar acesta aduce o mulțime de noutăți. 

Google Earth a primit recent primul update important după mai bine de doi ani, iar noile funcții integrate în aplicație ar trebui să îi sporească popularitatea. În primul rând, aplicația poate fi folosită acum și din browser, cel puțin din Chrome, momentan. Astfel, nu mai ai nevoie de aplicația dedicată instalată, fie pentru PC sau pentru telefoane, pentru a te plimba pe glob.

Apoi, au apărut hărți 3D pentru anumite locuri din lume, cum ar fi Marele Canion din SUA sau Chateau de Chambord, din Franța, astfel că poți explora asemenea monumente naturale sau construite de om într-o nouă dimensiune, literalmente.

Există și o nouă secțiune, Voyager, care îți permite să faci tururi virtuale ale mai multor locuri din lume, acestea venind cu videouri de 360 de grade și Street View, acolo unde este cazul. Poți să descoperi ”Comori Naționale”, învățând despre diversele habitate din jurul planetei, alături de echipa de la BBC Earth. Există un astfel de ghid pentru cultura Maya, care începe în Mexico, cu Lola, din Sesame Street’s Girl Muppets Around the World.

Momentan, sunt 50 de povești în categoria Voyager, iar altele noi vor fi adăugate în fiecare săptămână, scrie thenextweb.com.

De asemenea, aproximativ 20.000 de puncte de interes pe glob, fiecare dintre acestea oferindu-ți informații istorice și nu numai, despre locurile pe care le vizionezi. În plus, nu lipsește nici butonul ”Mă simt norocos”, care te trimite într-un loc aleator de pe glob, ca să înveți despre acesta.

Noul Google Earth poate fi vizitat aici, dacă nu vreți să mai instalați vreo aplicație pe PC sau pe telefonul mobil. Suportul pentru iOS și alte browsere decât Chrome va veni curând.