Unde păstrează Outlook emailurile și cum poți să le muți

Unde păstrează Outlook emailurile și cum poți să le muți

Outlook vă păstrează toate emailurile, contactele și programările din calendar într-un fișier PST pe partiția cu Windows. În caz de nevoie, îl puteți totuși muta pentru a câștiga spațiu sau a preveni un dezastru.

Microsoft Outlook, clientul de email inclus în Office este unul dintre cele mai bine puse la punct din toate timpurile. A beneficiat de actualizări importante în ultimii ani, poate fi folosit cu brio la mai mult decât emailuri, iar dacă lucrați într-o corporație, este aproape inevitabil să nu-l aveți deschis de dimineață până seara. Ca alternative decente, există Mail pe Mac și Thunderbird al celor de la Mozilla, dar Outlook s-ar putea totuși să includă câteva opțiuni suplimentare menite să vă facă viața mai ușoară. Outlook funcționează foarte bine și dacă îl folosiți pentru email-urile personale, în cazul în care vreți să le centralizați într-o singură interfață, indiferent dacă sunteți utilizatori de Gmail, Yahoo, iCloud și nu numai.

Un avantaj semnificativ al Outlook este derivat și din modul în care vă pune la păstrare emailurile și alte date pe care le-ați introdus în contacte, calendar, notițe și nu numai. Toate acestea sunt preluate în timp real în caz de nevoie și salvate când nu le mai folosiți într-un fișier cu extensia PST. De cele mai multe ori, este intitulat Outlook.PST. Problema este că, dacă vreți să-l mutați că nu mai aveți spațiu pe C: sau, pur și simplu, vreți să-i faceți un backup preventiv, locația sa nu este cea mai intuitivă. În plus, variază de la o versiune de Office la alta.outlook-pst-locatie

Cum afli unde îți păstrează Outlook datele în format PST

Dacă sunteți utilizatori de Outlook 2007 sau 2010, ar trebui să vă găsiți fișierul Outlook.pst în directorul AppData al utilizatorului vostru. Mai precis, locația este următoarea:

C:\users\NumeUtilizator\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Utilizatorii care folosesc Outlook 2013 sau 2016 vor găsi mult mai ușor toate datele lor din Outlook, deoarece sunt puse la păstrare alături de toate celelalte documente pe care le aveți pe sistem.

C:\users\NumeUtilizator\Documents\Outlook Files

O altă soluție pentru a ajunge la acel fișier implică să intrați în Outlook la secțiunea Account Settings. În Outlook 2007, respectiva funcție o găsiți în meniul Tools. În toate versiunile mai noi, trebuie să intrați în meniul File și să accesați Account Settings, doar pentru a mai da click o dată pe Account Settings. Din acest punct, indiferent de varianta de Outlook instalată, veți întâmpina o fereastră precum cea din introducerea acestui articol. Nu trebuie decât să dați click pe Data Files în stânga sus, să selectați contul de email care vă interesează, în cazul în care aveți mai multe și să apăsați pe Open File Location. Imediat se va deschide o fereastră de Windows Explorer sau File Explorer cu fișierul PST gata selectat.

De aici, îl puteți copia în altă parte, având în vedere faptul că, dacă îl mutați fără să faceți modificările în regiștri pe care le vom detalia mai jos, emailurile din Outlook vor dispărea. În același timp, dacă acest fișier îl importați în altă versiune de Outlook, pe un alt computer sau același, veți avea automat acces la toate mesajele pe care le-ați primit în trecut, indiferent dacă se mai găsesc sau nu pe serverul companiei.regedit-outlook-path

Cum muți fișierul PST din Outlook în altă parte fără a pierde mesajele

Sunt multe motive pentru care v-ați dori ca fișierul PST să nu mai fie stocat pe partiția voastră de sistem. Cel mai important vizează lipsa de spațiu liber pe respectiva partiție, în cea mai mare parte a cazurilor. S-ar putea și să vă doriți să aveți acces mai facil la respectivul fișier, un alt motiv ce nu trebuie neglijat.

În primul rând, după cum am spus și mai spus, simpla mutarea a fișierului PST, după ce ia-ți identificat locația, este complet intutilă. Outlook nu are de unde să știe că ați mutat respectivul fișier și singurul lucru care o să se întâmple automat este realizarea unui nou PST automat în locația originală. În plus, nu veți mai vedea mesajele vechi, chestie care nu ar trebui să vă sperie, deoarece emailurile vor fi în continuare în PST-ul original, trebuie doar să ,,legați” Outlook-ul de PST.

Ca fapt divers, respectiva legătură se va realiza cu ajutorul editorului de regiștri din Windows. Pentru a-l accesa, apăsați pe tastele Windows + R, tastați regedit în fereastra de Run și confirmați cu Enter. Imediat veți avea pe ecran o nouă fereastră cu o structură arborescentă în partea stângă. În funcție de versiunea de Outlook pe care o aveți, trebuie să accesați o anumită cheie din regiștri, respectând valorile de mai jos. forcepstpath-outlook

Outlook 2016: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\

Outlook 2013: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook\

Outlook 2010: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\

Outlook 2007: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\

Dacă nu știți exact versiunea de Office pe care o aveți, e foarte simplu să aflați răspunsul la această întrebare. În principiu, nu veți găsi cheia de regiștri din lista de mai sus decât pentru versiunea voastră de Office, nu vor exista mai multe. Când ați ajuns să aveți Outlook în partea stângă, faceți click dreapta pe el și, din meniul contextual, alegeți New – Expandable String Value. Ca nume pentru noua cheie, tastați ForcePSTPath , confirmați cu Enter.

Ulterior, dați dublu click pe cheia proaspăt creată și, similar cu captura de ecran de mai jos, tastați noua cale a fișierelor PST aleasă de voi. În cazul de mai jos, am optat pentru d:\outlook, dar poate fi e:\documente\email\personal\backup. Ține doar de voi, important este să scrieți corect. Pentru a verifica dacă Outlook a luat în calcul modificările facute, ieșiți din RegEdit și porniți clientul de email. Instant, ar trebui să fie creat un fișier PST în noua destinație. La final, copiați fișierul sau fișierele voastre PST în noua locația și ar trebui totul să funcționeze la fel ca înainte.

outlook-pst-path