Un studiu îți arată că ciocolata îți îmbunătățește memoria
Deși ciocolata nu este mereu percepută cu ochi buni, mai ales de către cei care se află la dietă, se pare că ea are proprietăți miraculoase și îți poate îmbunătăți capacitățile cognitive.
Consumul regulat de ciocolată are un impact pozitiv asupra memoriei și capacității de procesare a informației vizuale, motiv pentru care aceasta poate avea un efect benefic asupra unor persoane.
Cacaua sămânța fermentată și uscată a arborelui de cacao și este folosită mai ales în alimentație, la fabricarea ciocolatei și a unor băuturi hrănitoare. Cacaua a fost studiată intens de cercetători, iar, de-a lungul anilor, s-a ajuns la concluzia că numeroase chimicale care se regăsesc în natură au proprietăți terapeutice. Spre exemplu, polifenolii din ciocolata amăruie promovează starea de mulțumire și liniște, iar flavanolii acționează pentru a proteja neuronii împotriva degenerării, scrie Science Alert
Deși aceste informații ți-ar putea oferi o scuză pentru a te îndopa cu ciocolată la nesfârșit, trebuie să ții cont de faptul că ciocolata conține, de asemenea, teobromină, o substanță toxică. Deși, pentru a te afla sub un risc real trebuie să consumi 85 de tablete de ciocolată, după cum menționam aici.
Cu toate că părerile comunității științifice sunt împărțite în privința ciocolatei, noul studiu a cercetat legătura între ciocolată și îmbunătățirea activității cerebrale, mai specific care sunt efectele pe termen lung ale consumului acestui aliment. În urma unui studiu realizat de-a lungul a trei luni de zile, specialiștii au ajuns la concluzia că efectele pozitive ale consumului de ciocolată nu pot fi negate și că există evidențe care să susțină beneficiile pe care le are asupra sănătății.
Aceștia au observat sporirea capacității de memorare, îmbunătățirea capacității de procesare a informației vizuale și a fluenței verbale, fiind utilă, în special, în cazul celor care încep să aibă pierderi de memorie sau mici blocaje mentale.
În cazul persoanelor sănătoase, care nu au pierderi de memorie, cacaua le-ar putea îmbunătăți funcționarea normală a creierului și ar avea un rol protector asupra performanței cognitive. Mai ales pentru că, din câte susține studiul, ciocolata poate anula efectele pe care privarea de somn le are asupra capacității cognitive.
Deși aceste efecte benefice sunt susținute de comunitatea științifică, trebuie totuși să fii temperat în consum. Cercetătorii aduc în discuție valoarea calorică a ciocolatei și unii dintre compușii ei chimici, precum cafeina și teobromina, și o varietate de alți aditivi care sunt adăugați în compoziția acesteia și care pot avea un efect negativ asupra sănătății tale.