Un bătrân își ia adio de la Asheron’s Call după 18 ani de gaming

Farmecul MMORPG-urilor este că se pot întinde pe mai mulți ani, dar puține se pot compara cu istoria de aproape două decenii a Asheron’s Call.

Dacă ați avut o pasiune pentru jocurile online de la o vârstă foarte fragedă, este aproape imposibil să nu vă fi jucat vreodată sau să fi auzit de vreun MMORPG. Gratuite sau contra cost, unele dintre aceste titluri au impresionat multiple generații de gameri. În plus, pentru că oferă o varietate foarte mare de scenarii jucătorilor, găzduiesc deopotrivă gameri de 7 sau 70 de ani. Pe lângă World of Warcraft, din această familie de titluri fac parte jocuri clasice precum Everquest, Ultima Online, EVE Online, Lineage sau Asheron’s Call.

În cazul Asheron’s Call, serverele pe care este găzduit jocul au fost online din 1999. Din păcate, pentru că numărul jucătorilor a scăzut foarte mult, iar costurile de întreținere ale serverelor nu se mai amortizează, dezvoltatorul a decis desființarea lor. Un anunț pe marginea acestui subiect a fost făcut de aproximativ o lună – pe 20 decembrie, iar acum mai sunt doar câteva zile până când titlul se va reflecta doar într-o pagină de Wikipedia. Practic, începând cu 31 ianuarie, toate serverele pentru Asheron’s Call vor trece în modul offline.

Cei care s-au jucat de la început, sunt foarte implicați în această activitate. Au ajuns să fie sărbătorite nunți, botezuri sau înmormântări în joc de dragul evenimentelor din lumea reală, împreună cu prietenii virtuali. Din acest motiv, unii jucători suferă foarte mult din cauza situației descrise mai sus și a faptului că se închid serverele. Una dintre aceste persoane este în vârstă de 74 de ani și și-a detaliat povestea în clipul de mai sus. ,,Dacă vă jucați, știți că este o comunitate strânsă. Au fost nunți și înmormântări în joc la care a participat cu caracterul său. Ți se rupe sufletul.” Astfel a descris nepotul domnului din clip perioada prin care trece bunicul.

Alexandru Puiu
05:48 16.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video